Dikke Audi’s voor Mobiele Medische Teams..

De Mobiele Medische Teams van Rotterdam en Amsterdam hebben beide een Audi Q7 in gebruik genomen. Deze opvallende auto’s worden ingezet wanneer bij een ramp of ongeval direct specialistische medische zorg ter plaatse nodig is. De auto’s, die inclusief hun bemanning 24 uur per dag stand-by staan, worden gestationeerd op Rotterdam The Hague Airport en bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam.
De Mobiele Medische Teams (MMT) zijn landelijk opererende organisaties die in actie komen bij bijvoorbeeld rampen, ernstige ongevallen en acute medische situaties. De MMT`s hebben daarvoor de beschikking over traumahelikopters en over opvallende auto’s, die medici inclusief specialistische apparatuur snel ter plekke kunnen brengen. Een MMT-voertuig rukt 700-800 maal uit, de helikopters zo`n 2.500 keer per standplaats per jaar.

Albert Visser, MMT-verpleegkundige, was nauw betrokken bij de keuze voor de twee nieuwe auto’s: “Onze auto’s moeten ruimte bieden aan gespecialiseerde apparatuur en dienen vier zitplaatsen te hebben. Om snel ter plekke te kunnen zijn, is het vermogen van de motor een belangrijk criterium. Dat alles vonden we in de Audi Q7. Daarnaast beschikt deze auto ook over zaken die niet alle concurrenten bieden, zoals de nachtzichtassistent, een head-up display, luchtvering en vierwielbesturing, die zowel voor een betere wegligging als voor extra wendbaarheid zorgt. We hebben diverse auto’s intensief getest en daarbij kwam de Q7 als beste uit de bus. Audi-dealer M. de Koning heeft onze wensen bovendien perfect geïnventariseerd én uitgewerkt, ook dat speelde een belangrijke rol.”

Lees ook:Bij Den Haag sta je het langst in de file…
Lees ook:Audi en Stedelijk Museum blijven partners…
Lees ook:Audi en Porsche gaan platforms delen….
Lees ook:Audi laat haar race-tanden zien met de R18
Lees ook:Audi zet zwaar in op Chinese markt…

2 reacties op “Dikke Audi’s voor Mobiele Medische Teams..

 1. Daniel

  Dat zijn wel stoere bakken voor de medische teams

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Jaja, daar kan je mee voor de dag komen….

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.