De Batmobiel bestaat; Made by Bugatti?

Bij Bugatti maken ze heel bijzondere wagens. Het zal bekend zijn. Zo heeft haar laatste creatie, de Chiron een vermogen van 1500PK beschikbaar voor haar nu al in de rij staande ultra rijke kopers. Maar het moet allemaal nog doller kunnen. Zo vond ik onlangs een concept voor een auto die strip- en filmheld Batman niet zou misstaan. Met dank aan Nissan ontwerper Arthur Nustas die de aloude Bugatti 57SC Atlantic als uitgangspunt nam voor een wel heel futuristisch uitziende auto met de aanduiding 57T Concept. Met een motorkap die meters lang lijkt, een W17 motor van 8 liter onder de klep en aandrijving op alle vier de wielen. Zaken die bij de Chiron in het ontwerp zitten nam hij mee om het merkgevoel (..) te behouden, maar verder is het ontwerp volstrekt afwijkend van die bijzondere sportwagen. Hij zou zo mee kunnen doen in de strijd om de gunsten van die bijzondere kopersgroep die Bugatti tegenwoordig weet te trekken. Zou hij worden gebouwd kost hij echt een paar miljoen, maar dan krijg je wel een auto die een teller krijgt die tot 500km/u reikt. Waar je dat dan moet doen is zeer de vraag. Wellicht in Gotham City? Maar leuk is het allemaal wel in een tijdperk waarin iedereen zich druk maakt over het milieu en plezier maken in een auto bijna tot doodzonde is verheven. (AMuS)

Lees ook:We noemen hem; Chiron!
Lees ook:Nieuwe Bugatti Chiron komt volgend jaar!
Lees ook:Wie is de snelste???
Lees ook:Bugatti showt laatste Veyron in Geneve
Lees ook:Bugatti naar Koopmanshuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.