VW druk met oplossing Dieselgate….

Volkswagen is in de VS druk bezig met het oplossen van de schade van de door haar eigen handelen veroorzaakte Dieselschandaal. In samenwerking met de diverse overheidsinstanties die zwaar op deze kwestie leunen heeft VW intussen de helft van de 475.000 voertuigen met een 2 liter Dieselmotor teruggekocht van de eigenaren of gerepareerd. Daarnaast is men nu ook bezig met de oplossing voor soortgelijke problemen met de auto’s van haar eigen merk, Audi en Porsche die waren uitgerust met de 3 liter grote V6 Diesels die vooral zijn ingebouwd in haar SUV-modellen. Ook daar moet VW een terugkoop- of reparatieaanbod doen. Zou men voor 2019 geen oplossing bieden moet het bedrijf alsnog enorme boetes betalen. Dat deze affaire veel geld kost zal duidelijk zijn. Daarbij is nog niet zo duidelijk wat er met de terug gekochte wagens moet gaan gebeuren. Er is zelfs al geopperd dat deze auto’s gesloopt zouden worden, maar er is altijd een kans dat ze via grijze kanalen worden doorverkocht richting landen met minder strenge milieuregels. De auto’s mankeren namelijk technisch vrijwel niets en na aanpassing van de software functioneren ze weer zoals dat hoort bij een VW. (Reuters)

Lees ook:Prius terug naar de dealer
Lees ook:Opel moet productie verlagen….
Lees ook:BMW wil Volvo opkopen
Lees ook:Deel Kroymansmerken niet op AutoRAI
Lees ook:General Motors stopt verkoop sommige Cadillacs om problemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.