Nissan draait goed in Europa…

Nissan had een mooi jaar 2016 qua Europese verkopen. Slechts de Russische markt stortte echt in, maar verder loopt het overal als een tierelier. In totaal ruim 2,6% stijging van de Europese verkopen, wat dan nog gematigd lijkt door die Russische markt. Spanje deed het goed, maar ook de Britten zijn gek op het merk dat deels wordt geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Duitsland, Italie en Frankrijk mochten ook een omzetgroei noteren, waarmee men in Japan en Frankrijk vast heel tevreden zal zijn. Overigens zette die ontwikkelingen zich ook door in het eerste kwartaal van dit jaar. En in dat eerste kwartaal was de Qashqai de kaskraker voor Nissan. Op enige afstand gevolgd door de Juke en X-Trail. Micra en Note volgen dan op plek vier en vijf van de eigen top-verkooplijst. De verklopen van de LEAF tellen in het totaal nog niet mee. (NP)

Lees ook:Mazda draait lekkere cijfers…
Lees ook:Nissan Qashqai behaalt hoogste score EuroNCAP
Lees ook:Bestelautoverkopen 1e twee maanden plussen!
Lees ook:Europese autoverkopen dalen minder door sloopsubsidies
Lees ook:Meer auto’s verkocht in Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.