ŠKODA showt interieur Vision E..

Skoda Vision E 03-17Tijdens de Shanghai Motorshow (19-28 april a.s.) onthult ŠKODA de volledig elektrisch aangedreven VISION E conceptcar. Het futuristische ontwerp met onder meer tegengesteld openende deuren laat zien welke weg het merk voor de komende jaren inslaat met elektrisch aangedreven voertuigen. Ook het interieur is vooruitstrevend: het is licht en uitgevoerd met vier draaibare stoelen. Het ontbreken van een middentunnel versterkt het ruimtelijke gevoel nog eens. De VISION E is een voorbode voor toekomstige elektrisch aangedreven modellen van ŠKODA. Naast plug-in hybrides introduceert het merk nog voor 2025 vijf 100% elektrisch aangedreven modellen voor verschillende segmenten. Zo kan ŠKODA elk vierde model met elektrische aandrijving leveren.

Skoda Vision E - dashboard en interieurHelder, transparant én Simply Clever voor de grote glasoppervlakken is het interieur van de VISION E helder en transparant. Dankzij korte overhangen en een grote wielbasis is het bovendien ruim en comfortabel. Doorlopende horizontale lijnen en het ontbreken van een middentunnel versterken het ruimtelijke karakter nog eens. De VISON E beschikt over vier individuele stoelen met een innovatieve leuning. De voorstoelen zijn achterover te kantelen tot in ligpositie. Het stuur beweegt daarbij automatisch omhoog. Alle stoelen staan verhoogd gemonteerd en dragen zo bij aan een perfect (over)zicht. Ze zijn bovendien draaibaar (20 graden). Als de deuren openen, draaien de stoelen naar de deuropening om zo het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Als de tegengesteld openende deuren elektrisch worden gesloten, keren de stoelen automatisch terug in de uitgangspositie. Kortom: een Simply Clever-oplossing die voor nog meer comfort zorgt.

Skoda Vision E 1920_170406-skoda-previews-interior-of-vision-e-1De ŠKODA VISION E heeft naast een digitaal dasboard ook speciale schermen voor de inzittenden. Het centrale touchscreen op het dashboard met onder meer alle functies van ŠKODA Connect is ook door de bijrijder te bedienen. Bovendien heeft de bijrijder de beschikking over een eigen, in het dashboard geïntegreerd display. Het touchdisplay voor de bediening ervan is ondergebracht in de rechter armsteun. De passagiers achterin kunnen gebruik maken van schermen die in de leuningen van de voorstoelen zijn geïntegreerd. De touchdisplay-bediening voor bijvoorbeeld het entertainmentprogramma bevindt zich tussen de achterstoelen.

In elke deur is een phone box geïntegreerd. Hierin kunnen smartphones draadloos worden opgeladen. Individuele instellingen en gegevens zijn via het eigen display op te roepen. In de VISION E is zelfs van de sfeer aan boord maatwerk te maken dankzij de ambienteverlichting met keus uit tien kleuren. Evenals andere ŠKODA’s heeft ook de VISION E een opmerkelijk grote bagageruimte.

Lees ook:ŠKODA laat haar toekomstvisie zien…
Lees ook:Ook Skoda gaat elektrische modellen bouwen…
Lees ook:Skoda showt VisionC
Lees ook:MINI showt elektrische Superleggera Vision
Lees ook:ŠKODA Vision S – Plug-in hybride en 4WD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.