Fiat’s stoere Fullback Cross…

Fiat heeft een stoere Pickup in haar gamma tegenwoordig en die is te koop bij de bedrijfswagendealers van het merk. Maar tijdens de Geneefse autotentoonstelling stond daar ineens de Fullback Cross. Een lifestyle-versie van dat werkpaard met precies die elementen er aan toegevoegd die dit soort auto’s cool en interessant maken voor hen die willen opvallen in het verkeer. Van buiten en binnen is de Cross een hele upgrade ten opzichte van de meer normale Fullback. Zo zit er een andere grille in de auto en zijn links en rechts matzwarte of zilveren elementen te vinden die de auto direct doen opvallen. In de laadbak zit een fraaie zwarte sportbar en die past dan weer bij de in matzwarte lak gespoten laadbak. Daar wil je geen krasje in krijgen natuurlijk. Aandrijving wordt verzorgd door een 2,4 liter grote turbodiesel die 180 paarden levert en een koppel van 430Nm. Kom je niets mee te kort als je een beetje van de sportieve soort bent. Een handgeschakelde zesbak of vijftraps automaat staan naar wens ter beschikking. Via allerlei elektronica is de Cross snel klaar voor het grove terrein buiten de gebaande paden, mocht je indruk willen maken op de schone dame naast je. De hele aandrijflijn wordt uberhaupt elektronisch aangestuurd dan en dat scheelt toch een hoop gegraaf als je onverhoopt met die mooie dame naast je vastloopt, wat toch een beetje genant is. ABS, EBD, TSA, LDW, zeven airbags, cruise-control, B-Xenon koplampen en nog veel meer maken de Fullback Cross tot een aantrekkelijk complete auto. Je zit als een vorst in het lederen interieur met een dito stuurwiel in je handen en geniet van een onafhankelijk te bedienen aircosysteem of verwarmde voorstoelen. Dat je ook nog een superslim infotainment-systeem aan boord hebt lijkt vanzelf te spreken. Ergens komende zomer komt de Fullback Cross in de showroom, dit keer ook bij de normale Fiat-dealers. En dan ook volgt de prijs voor ons land. Fiat kennende kon dat nog wel eens een verrassing worden. (NP)

Lees ook:Fiat introduceert haar stoere Fullback Cross
Lees ook:Fiat Fullback Professional; net geen 25 mille!
Lees ook:Fiat komt met forse Pickup; de Fullback!
Lees ook:Mopje
Lees ook:Fiat in de motorcross…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.