Tata Tigor..ook voor Europa?

Tata zette in een bescheiden hoekje van de Geneefse Auto Salon een erg aardige compacte auto neer met de naam Tigor. Een auto die in de beste Aziatische tradities werd ontworpen en gebouwd. En waarmee een koper, ook bij ons, zich niet hoeft te schamen. Hij ziet er gewoon leuk uit. Een beetje een mengvorm van de Audi A2 uit de jaren negentig en een BMW X6 maar dan te heet gewassen. De auto heeft iets sportiefs, staat aardig hoog op de wielen en wordt naar verluid aangedreven door een 1,2 liter grote driepitter. Echt veel technische details gaf Tata nog niet, maar men vermeldde wel dat de auto een modern infotainmentsysteem aan boord krijgt dat samen met Harman werd ontwikkeld. De auto biedt ook de mogelijkheid om het weggedrag aan te passen aan omstandigheden. Het onderstel is vertrouwd modern, voor McPherson veerbenen, achter ‘Verbundlenkeras’ die zeker zal zorgen dat de Tigor een zekere wegligging zal bieden. Volgens de internationale berichtgeving over de compacte Tata gaat de auto deze maand al richting eerste kopers. Wellicht zal de rechts gestuurde versie ook snel Europa bereiken via het Verenigd Koninkrijk. Daarna kon het zo maar zo zijn dat men ook het vasteland van Europa wil bedienen. Als de prijzen goed zijn en de kwaliteit op tenminste Koreaans niveau zou het zo maar een succes kunnen zijn. Wie weet kan VW op dat punt alvast een handje toesteken? (AMuS)

Lees ook:Tata Nano op crashbestendigheid getest
Lees ook:Voorlopig geen Nano-productie bij Tata
Lees ook:Tata Motors maakt recordwinst…
Lees ook:Al 200.000 Toyota Yaris Hybrides verkocht
Lees ook:Tata Zica; niet voor ons bestemd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.