Feestje bij Ferrari

12 maart jl was het precies 70 jaar geleden dat de fameuze Enzo Ferrari zijn toen splinternieuwe 125S sportwagen door de poort van zijn nog bescheiden fabriekshallen heen naar buiten reed. Een iconische gebeurtenis met een auto in de hoofdrol die voor het eerst een 12 cilinder-motor onder de fraai gevormde motorkap had zitten. Afgelopen week deed men in Maranello dit evenement nog eens over. Met een uit het Ferrari-museum geleende 125S die door de fameuze poort van de inmiddels flink uitgegroeide fabrieksterreinen naar buiten rolde. Men maakte er een feestje van, zeventig jaar is best een lange periode. Het merk is iconisch geworden, net als haar oprichter. Maranello is doordrenkt van ‘rood bloed’. Ik was er ooit eens te gast en werd ondergedompeld in een stadje waar alles Ferrari ademt. Heerlijk voor een merkliefhebber maar zeker ook voor de neutrale observator die ik toch was en ben. Die 125S werd door Ferrari een paar weken na die ‘roll-out’ overigens al ingezet op de race-circuits van dat moment maar dat werd niet meteen een succes. Een probleem met de brandstofpomp haalde de wagen uit de race. Negen dagen later deed de 125S weer mee, maar toen met veel meer succes. De wagen won de Grand Prix van Rome. Een zestal andere GP’s werd ook op naam van de befaamde Ferrari geschreven. In de loop van dit jaar zal Ferrari feestelijk uitpakken voor haar klanten en fans. Rijden met emotie noemt Ferrari deze aanpak. We zijn benieuwd waar dit allemaal toe zal leiden. (NP)

Lees ook:Eric Clapton’s Maranello verkocht…
Lees ook:Ferrari had een goed kwartaal…
Lees ook:Ferrari beperkt zichzelf…
Lees ook:Dat imago toch; Ferrari!
Lees ook:Ferrari valt op; met de 458 Speciale A Spyder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.