ŠKODA vijlt de Rapid en Spaceback bij….

ŠKODA versterkt het modelaanbod voor de bij ons toch wat matig verkopende RAPID ŠKODA SPACEBACK met tal van innovaties. Nieuwe verlichtingssystemen staan borg voor een nog hoger veiligheidsniveau. Bovendien zijn de inzittenden nu altijd online dankzij de WLAN hotspot. Het motorenaanbod voorziet nu onder andere in twee 1.0-liter driecilinder TSI-motoren, goed voor een uitstekende efficiency en lage emissiewaarden, maar ook voor pittige prestaties. De nieuwe modellen worden op de Internationale Autosalon van Genève (7 t/m 19 maart 2017) voor het eerst gepresenteerd.

De ŠKODA RAPID SPACEBACK heeft zich tussen de FABIA en OCTAVIA genesteld in de compacte klasse. Daar vormt hij volgens de Tsjechen de maatstaf op het gebied van ruimte. Hoewel compact van buiten onderscheidt de RAPID SPACEBACK zich door een enorme hoeveelheid interieurruimte.

De optische vernieuwingen aan de ŠKODA RAPID SPACEBACK springen vooral aan de voorzijde direct in het oog. De aangepaste mistlampen zijn gehuisvest onderin een nieuw ontworpen bumper. Een smalle chroomstrip (standaard vanaf de Style) verbindt de lichtclusters met elkaar en geeft het front meer breedte. Zwart getinte achterlichten in opvallende C-vorm bezorgen de achterzijde een sportievere look. De ŠKODA RAPID SPACEBACK beschikt nu ook over een verlengde achterruit (standaard vanaf Style). De grote, brede kofferklep biedt een riante toegang tot de bagageruimte en maakt in- en uitladen eenvoudig. De flanken worden gekenmerkt door de lange wielbasis en het coupéachtige silhouet, waarbij een scherpe flanklijn zorgt voor mooi samenspel van licht en schaduw. Voor de wielen zijn nieuwe velgen beschikbaar.

De koplampen van de ŠKODA RAPID SPACEBACK zijn te voorzien van bi-xenon-verlichting en LED-dagrijtechnologie. De Licht Assistent voltooit het aanbod, activeert de dagrijverlichting via het contact en schakelt de koplampen automatisch in en uit, ook in de schemering en in tunnels. De Coming Home en Leaving Home functies zijn eveneens ‘Simply Clever’. Tot slot garandeert de grootlichtassistent altijd een optimale verlichting van het wegdek. In het donker en bij snelheden boven de 60 km/u ‘ziet’ de sensor voorliggers (tot een afstand van 400 meter) en tegemoetkomend verkeer (tot 1.000 meter) en dimt de verlichting om verblinding te voorkomen.

Het interieur van de nieuwe RAPID SPACEBACK is op tal van punten nieuw. Allereerst hebben de portieren nieuwe panelen gekregen. De ventilatieopeningen in het dashboard, de instrumenten en het bedieningspaneel van de airconditioning zijn eveneens gerestyled. Dankzij de compacte buitenafmetingen en het in verhouding ruime interieur is de ŠKODA RAPID SPACEBACK (4,30 meter lang, 1,71 meter breed 1,46 meter hoog) bij uitstek populair bij gezinnen. Hij biedt plaats aan maximaal vijf passagiers. De hoofdruimte achterin de ŠKODA RAPID SPACEBACK bedraagt 980 millimeter, de beenruimte meet 65 mm. Met een inhoud van 415 liter is de bagageruimte van de ŠKODA RAPID SPACEBACK de maatstaf in deze klasse.

Eveneens nieuw voor de RAPID SPACEBACK is de 1.0-liter TSI-motor. Deze krachtbron onderscheidt zich door zuinige maar pittige prestaties en is er in twee vermogensversies:
De nieuwe benzinemotor combineert tal van voordelen. Dankzij het compacte ontwerp en het aluminium carter weegt hij tien kilo minder dan de voorgaande 1.2-liter, en heeft hij een uitzonderlijk stille loop. Dankzij de lage massatraagheidkrachten is een balansas – die normaliter in een driecilinder wordt toegepast – niet nodig. Dat beperkt het gewicht en draagt bij aan het verder verlagen van het verbruik en de CO2-emissies. De oliepomp creëert hetzelfde effect, door de gewenste oliedruk continu aan te passen aan de motorbelasting. De intercooler-turbo is geïntegreerd in het inlaatspruitstuk, wat betekent dat de turbodruk spontaan opbouwt.
Naast de twee 1.0-liter TSI’s levert ŠKODA nog drie andere motoren voor de RAPID SPACEBACK. Alle vertrouwen ze op remenergie-recuperatie en een start-stopsysteem, en voldoen ze aan de EU6 emissienormen. De dieselmotoren hebben directe common-rail inspuiting en roetfilters.

De nieuwe Rapid en Spaceback staan uitgestald op de Salon van Geneve en laten daar zien dat het ŠKODA ernst is als fabrikant om tot de grotere en meer succesvolle merken van de wereld te behoren. De doelstelling om elk jaar ver boven de miljoen auto’s te verkopen staat daarbij centraal. De nieuwe Rapid en Spaceback staan begin dit jaar al bij de dealers.

Lees ook:Skoda zet in op zakenrijders…Rapid Spaceback Businessline Pro!
Lees ook:ŠKODA brengt nieuwe Rapid Spaceback Drive; veel auto voor je geld!
Lees ook:ŠKODA in actie bij de GAMMA…
Lees ook:Skoda; al 12 miljoen auto’s uit hoofdvestiging Mlada Boleslav
Lees ook:Skoda start productie Rapid Spaceback

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.