McLaren onthult weer stukjes van haar Super Series…

Nieuwe standaarden op het gebied van prestaties voor supercars, dat is het portfolio van de tweede generatie van McLaren’s Super Series die zijn publieksdebuut maakt op de 87e Internationale Autotentoonstelling van Genève, 7 maart aanstaande. Inzittenden ervaren straks een waanzinnig snelle acceleratie van 0 tot 200 km/u in slechts 7,8 seconden, begeleid door een diep, zuiver en scherp uitlaatgeluid dat misschien wel het meest opwindende is van elke McLaren tot nu toe gebouwd.

De twin-scroll turbo’s met ultralage weerstand van de nieuwe M840T-motor zijn het voorbeeld van de filosofie achter de verbeteringen die in elk detail van de motor zijn doorgevoerd, gedurende de gehele ontwikkeling van McLaren’s nieuwe supercar. Ze spoelen nog sneller op dan eerder gebruikte turbo’s, hebben een kleiner turbogat en reageren sneller op bewegingen van het gaspedaal.

De nieuwe 4,0-litermotor laat ook de buitenwereld weten dat er iets bijzonders gebeurt. De ontwerpers componeerden een gebalanceerd uitlaatgeluid met een ‘crescendo’ karakteristiek, dat verandert afhankelijk van het toerental en de belasting. Een sportuitlaat is als optie leverbaar voor wie nog meer luisterplezier wil beleven.
Eigenaren van de nieuwste McLaren en omstanders kunnen nu nog beter genieten van het hart van de auto, doordat de motorruimte fraai verlicht wordt op het moment dat de portiersloten worden ontgrendeld. De luchtinlaat van gegoten aluminium met het McLaren logo is daardoor fraai zichtbaar als kroon op de nieuwe V8-motor.
Meer details van de tweede generatie McLaren Super Series, waaronder de specificaties en het vermogen van de nieuwe motor, worden op 7 maart bekend gemaakt. Ook weet importeur en dealer Louwman Exclusive dan wanneer de nieuwe McLaren in de showroom in Utrecht te bewonderen is. Prijzen en uitvoeringspecificaties worden in een later stadium bekend gemaakt.

De belangstelling voor de nieuwe Super Series is groot. Louwman Exclusive heeft recentelijk tijdens een ‘Sneak Preview’ op een geheime locatie al tien orders mogen noteren voor de nieuwkomer. Zonder dat de kopers ook maar een meter met de auto hebben kunnen rijden en zonder dat de definitieve prijzen bekend zijn.

Lees ook:McLaren werkt aan nieuwe Super Series…
Lees ook:McLaren Super Series – Nog even wachten!
Lees ook:McLaren geeft naam aan nieuw model…
Lees ook:McLaren onthult weer een stukje van nieuwe Supercar…
Lees ook:McLaren Sports in serieproductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.