VW geeft Golf nog meer glans…

Volkswagen maakt de Nederlandse prijzen en specificaties van de nieuwe Golf bekend. De nadruk bij de vernieuwingen ligt niet alleen op nieuwe motoren, een aangescherpt ontwerp en nieuwe assistentiesystemen, maar ook op een nieuwe generatie infotainmentsystemen. Goed nieuws is dat de meest verkochte uitvoeringen nu veel rijker zijn uitgerust, tegen scherpere prijzen. Het klantvoordeel kan oplopen tot maar liefst 3.000* euro.

De nieuwe Golf is onder meer herkenbaar aan nieuw ontworpen koplampen met LED-dagrijverlichting, gerestylde bumpers en nieuwe lichtmetalen wielen. Deze vernieuwde Volkswagen is verkrijgbaar met een groot aantal nieuwe uitvoeringszaken waaronder het Active Info Display, het volledig digitale instrumentencluster van Volkswagen en nieuwe infotainmentsystemen. Een primeur in het Golf-segment is ‘Gesture Control’, de gebarenbediening van het state-of-the art ‘Discover Pro’ infotainmentsysteem met 9,2 inch groot touchscreen. Ook zijn er veel nieuwe assistentiesystemen leverbaar. Primeurs in dit segment zijn Traffic Jam Assist, waarmee de Golf semi-autonoom kan rijden in files, en Trailer Assist voor semi-autonoom inparkeren met een trailer of caravan.

Volkswagen levert de nieuwe Golf met een aantal efficiënte drijfvormen, variërend van 63 kW/85 pk tot 228 kW/310 pk. Drie nieuwe benzinevarianten maken hun debuut: de 63 kW/85 pk sterke 1.0 TSI die de 1.2 TSI als basismotorisering vervangt, de 1.5-liter TSI Evo met 110 kW/150 pk met Active Cylinder Management en de 1.5 TSI BlueMotion met variabele turbinegeometrie met 96 kW/130 pk. Deze laatste versie zet de motor uit als het gas wordt losgelaten en schakelt de brandstofbesparende ‘zeilfunctie’ in. Deze technologie werd tot nu toe alleen toegepast bij hybride voertuigen. De zeilfunctie kan, samen met andere technische innovaties, het verbruik tot 1,0 l/100*** km verder verlagen.
De volledig elektrische e-Golf profiteert uiteraard ook van de vernieuwingen. Deze versie krijgt een fors grotere range tot maximaal 300 km (NEDC)****.
De nieuwe Golf is tevens leverbaar als 150 kW/204 pk sterke GTE plug-in hybrid en als 81 kW/110 pk sterke 1.4 TGI CNG. De sportieve modellen krijgen er extra kracht bij. De nieuwe GTI met 2.0-liter TSI turbomotor levert voortaan 169 kW/230 pk, evenveel als de vorige GTI Performance. Ook deze versie is wederom leverbaar, maar heeft nu 180 kW/245 pk. De Golf R met vierwielaandrijving is de meest potente variant met 228 kW/310 pk en 400 Nm koppel.De DSG-transmissies van de Golf 2.0 TDI modellen, de GTI Performance, GTD en R hebben voortaan 7 versnellingen, in plaats van de 6 van de huidige versie.

Volkswagen levert de nieuwe Golf in een groot aantal uitvoeringen, zoals de Trendline, Comfortline, Highline, GTI/GTD, R, GTE en e-Golf. Toegevoegd aan de line up is de Golf Variant Alltrack met robuuste offroad looks, krachtige motoren én 4Motion vierwielaandrijving. De standaarduitrusting van de nieuwe Golf is fors uitgebreid terwijl de vanafprijzen voor de meest verkochte modellen – de Trendline, Comfortline en Highline – significant scherper zijn. Het klantvoordeel ten opzichte van de huidige Golf kan oplopen tot maar liefst 3.000* euro.

De nieuwe Golf is vanaf eind maart a.s. leverbaar in Nederland. De nieuwe e-Golf en Golf 1.5 TSI Evo 110 kW/150 pk arriveren vanaf medio mei en de Golf 1.5 TSI Evo BlueMotion met 96 kW/130 pk vanaf medio juni in Nederland. De prijzen van de 1.5 TSI modellen volgen in de aanloop naar de marktintroductie.

Lees ook:Krachtige driepitters voor de VW Golf…
Lees ook:VW Golf – wie jarig is blijft trakteren!
Lees ook:Volkswagen verwent zakelijke rijders..
Lees ook:Meer kracht voor Golf R
Lees ook:VW Golf GTD krijgt nieuw gezicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.