MAN levert vijf trucks aan Balvert Nieuwkoop!

Balvert & Zn uit Nieuwkoop noemt zich met recht ‘Autolaadkraanspecialist’. In de eigen vloot van inmiddels negentien voertuigen zijn twaalf trucks uitgerust met een autolaadkraan. Het bedrijf groeide de laatste drie jaar met maar liefst 6 trucks en alleen al in 2016 werden er vijf nieuwe MAN trucks in bedrijf genomen.
Familiebedrijf Balvert & Zn is trouw aan zijn leveranciers. De eerste MAN-truck werd al in 1964 aangeschaft en sindsdien bestaat de vloot vrijwel volledig uit trucks van dit merk. Vrijwel ja, want na een overname verscheen er één ander merk in het wagenpark.

Vier van de vijf nieuwe MAN-trucks die vorig jaar aan de vloot werden toegevoegd zijn voorzien van een HMF-autolaadkraan. Het gaat om twee vierassers waarvan er één zowel als bakwagen en als trekker inzetbaar is. Dit is een 35.480 8×4 BLS met een 85Tm HMF- kraan. Dit chassis is door CCH zodanig opgebouwd dat er zowel een ballastbak als een oplegger kan worden vervoerd. De unieke MAN TGX is voorzien van een extra stevig 9,5 mm chassis met een steunpoot aan de voorzijde. De voorbereidingen daarvoor zijn af fabriek geleverd. Een tweede vierasser betreft een 35.480 8×2 BL bakwagen met eveneens een 85Tm HMF-autolaadkraan.

Daarnaast zijn er drie 6×2 chassis afgeleverd, waarvan twee trekkers en een bakwagen. Eén van die twee is een 26.400 BLS M met een 32Tm kraan. Ook is er een 6×2 bakwagen afgeleverd met eveneens een 32Tm autolaadkraan en een open laadbak. De vijfde nieuwe MAN is een TGX 26.480 6×2 trekker. Zo trouw als Balvert is aan het merk MAN, zo trouw is het bedrijf ook aan HMF-dealer en carrosseriespecialist CCH. Balvert: “Wij hebben al jaren een uitstekende relatie met zowel Benton, Van Leeuwen Truckservice als CCH. Die samenwerking is erg belangrijk als het om dit soort gecompliceerde voertuigen gaat. Een standaard trekker is niet zo moeilijk, maar dit soort voertuigen met autolaadkranen vergen heel veel engineering. CCH werkt graag met MAN-trucks en die uitstekende relatie leidt voor ons tot unieke voertuigen met alle mogelijkheden die wij nodig hebben.’’ Mede dankzij de nauwe samenwerking tussen de verschillende partijen is het gelukt om alle vijf voertuigen in 2016 te bestellen – én af te leveren. Een ware prestatie bij dit soort technisch complexe voertuigen.

Lees ook:Autokraanspecialist Balvert kiest voor MAN
Lees ook:MAN’s bij Van Tiel Transport…
Lees ook:Fikse order voor MAN Trucks…
Lees ook:MAN levert hybride-trucks aan grondverzetter
Lees ook:MAN’s voor Min

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.