Leuke opsteker voor Opel; innovatieprijs Ampera!

Het magazine auto motor und sport heeft de Opel Ampera-e bekroond met de toonaangevende ‘International Paul Pietsch Award 2017′. De prijs wordt toegekend aan nieuwe modellen die opvallen door buitengewoon spitsvondige en bruikbare technologie. De jury bestaat uit hoofdredacteuren van auto motor und sport en de partnerbladen die in 21 landen verschijnen. De Opel Ampera-e kreeg 41 procent van de stemmen, 10 procent meer dan de nummer twee.

Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, nam de prijs in ontvangst tijdens een ceremoniƫle bijeenkomst in het congrescentrum van Stuttgart. De speciale prijs, die sinds 1989 wordt uitgereikt, is vernoemd naar Paul Pietsch, een voormalige Grand-Prix-coureur en medeoprichter van de Motor Presse Stuttgart. Om genomineerd te kunnen worden, moet een innovatief nieuw model voldoen aan een aantal criteria. Hij moet klaar zijn voor serieproductie en van grote waarde zijn voor klanten op het vlak van milieu, comfort, veiligheid en verbruik.

Met zijn actieradius van meer dan 500 kilometer (volgens NDEC-cyclus, voorlopige waarde) opent de Ampera-e een nieuw hoofdstuk voor elektrische mobiliteit. Zelfs volgens de WLTP-cyclus (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), die het praktische rijbereik benadert, biedt de Ampera-e een actieradius van 380 kilometer. Een halfuur opladen van de lithium-ion batterij met een 50 kW DC-snellader levert 150 kilometer extra rijbereik op (gemiddeld, gemeten volgens voorlopige NEDC-tests).

Daarbij is de Ampera-e flink temperamentvol, dankzij het koppel van 360 Nm en het maximumvermogen van 150 kW (204 pk). De acceleratie van 0 tot 50 km/u is in 3,2 seconden te voltooien en de tussensprint van 80-120 km/u vergt slechts 4,5 seconden (voorlopige cijfers). De topsnelheid is elektronisch begrensd op 150 km/u ten gunste van de actieradius.

Lees ook:Dwars door Duitsland in Ampera-E
Lees ook:Opel zorgt voor shockeffect….
Lees ook:Opel’s nieuwe Ampera – kom je 400km ver mee!
Lees ook:Carice van Houten acteert groen in haar Ampera
Lees ook:Opel wint nu al prijzen met de nieuwe Ampera-e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.