Alfa brengt Stelvio in First Edition-jas…

De eerste exclusieve exemplaren voor Alfa Romeo’s eerste SUV in honderd jaar historie komt eraan: de Stelvio First Edition. Een auto die zeker geen geweld zal doen aan het toch wat bijzondere imago van het Italiaanse merk. Integendeel zelfs. De Stelvio krijgt de kenmerkende Alfa Romeo styling anno 2017, prestaties van het hoogste niveau en technologische uitrusting aan de top van het premium mid-size SUV segment. Daardoor is volgens de fabrikant elke rit een unieke ervaring door zijn veelzijdigheid en comfort. Om uitstekende prestaties en rijplezier te leveren is de 2.0 turbobenzinemotor met 280 pk gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie en Q4-vierwielaandrijving. Een sprintje van 0 – 100 km/h in 5,7 seconden zorgt voor de beste acceleratie in zijn segment. Voor veel sportieve leaserijders vast een bonus. De Stelvio is uitgerust met elektrisch verstelbare en verwarmbare lederen stoelen, echte houten inleg, 20-inch lichtmetalen velgen, luxueus stuurwiel, aluminium schakelflippers en gekleurde remklauwen.

In navolging van de zeer gewaardeerde Stelvio Quadrifoglio, introduceert Alfa Romeo opnieuw een indrukwekkende versie die topprestaties levert: de Stelvio First Edition. Deze eerste exclusieve versie die vanaf vandaag besteld kan worden beschikt over een zeer rijke standaard uitrusting. Bestel als eerste de nieuwe Stelvio First Edition en ervaar hoe Alfa Romeo dit segment benadert. De Stelvio verzekert een opwindende rijervaring en tegelijkertijd het hoogste niveau aan comfort en veelzijdigheid. De naam Stelvio verwijst naar de hoogste bergpas van Italië. Deze is 20 km lang en bestaat uit 75 bochten, adembenemende uitzichten en een ongekend steil hellingspercentage. De top bevindt zich op 2.758 meter hoogte. In het verleden was de bekende bergpas toneel van sportieve gevechten in zowel de fiets- als motorsport. Vandaag de dag is het bochtige asfaltlint een belangrijke trekpleister voor toeristen. Er is volgens Alfa Romeo zelf maar één SUV waarin bestuurder – samen met familie en/of vrienden – optimaal kan genieten van deze bergpas: de Stelvio.

Het sportieve interieur is overzichtelijk en volledig ingericht op de bestuurder. Het kleine, rijdersstuurwiel met geïntegreerde startknop en de aluminium schakelflippers zijn standaard, evenals de elektrisch verstelbare en verwarmbare met leder beklede stoelen. Het 8,8″ Connect 3D Nav-systeem, ontwikkeld samen met Magneti Marelli, biedt diverse geavanceerde features en functies zoals de nieuwste HMI (human machine interface). Connect 3D Nav is uitgerust met stemherkenning en biedt connectiviteit met smartphones en tablets. Andere functies zijn Bluetooth, DAB-radio-ontvangst, navigatie met 3D-kaarten en kaartupdates via TomTom.

De standaarduitrusting omvat vierwielaandrijving met Q4-techniek die de tractie zo snel verdeelt dat de prestaties, veiligheid en efficiency op een ongekend hoog niveau staan. Het Q4-systeem garandeert de voordelen van een vierwielaangedreven-systeem en bovendien zorgt voor het rijplezier van een achterwielaandrijver.

Bovendien bestaat de standaarduitrusting van de Stelvio First Edition uit nieuwe, efficiënte actieve veiligheidsvoorzieningen als Forward Collision Warning (FCW) met Autonomous Emergency Brake (AEB) en voetgangerssignalering, het Integrated Brake System (IBS), Lane Departure Warning (LDW) en cruisecontrol met snelheidsbegrenzer. Wie meent dat dit de auto is van zijn of haar dromen, als een speer naar de Alfa-Romeo dealer voor meer informatie. Zoals verkoop- of leaseprijzen. Deze eerste reeksen zijn meestal snel uitverkocht. En dat zou zonde zijn, want Alfa Romeo heeft ongeveer alles wat men in huis heeft op en in deze auto geschroefd. Ik zou er gebruik van maken….

Lees ook:Alfa zet heel wat fraais neer in Geneve…
Lees ook:Alfa Stelvio met nieuwe dieselmotor…
Lees ook:Alfa Romeo’s Stelvio; nieuwe motoren en prijzen!
Lees ook:Alfa’s Stelvio SUV, snelste op de Ring!
Lees ook:Alfa staakt productie 166

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.