Lexus showt haar nieuwe LS

Lexus onthult de volledig nieuwe, vijfde generatie LS. Het topmodel maakt zijn werelddebuut op de North American International Auto Show (NAIAS) die op 14 januari in Detroit zijn deuren voor het publiek opent. Hiermee herhaalt de geschiedenis zich; 28 jaar eerder presenteerde Lexus op diezelfde show de eerste generatie LS, de LS 400. Deze sedan in het topsegment markeerde de geboorte van het merk Lexus.

De nieuwe LS is langer en lager dan zijn voorganger. Het gedurfde ontwerp en het silhouet als van een stijlvolle coupé sluiten naadloos aan op Lexus’ nieuwste ontwerptaal. De LS staat op een verlengde versie van het volledig nieuwe platform GA-L (Global Architecture for Luxury Vehicles); de LC staat op hetzelfde platform. Dat heeft een laag zwaartepunt en is het stijfste platform dat Lexus ooit ontwikkeld heeft. Het zet nieuwe standaarden wat betreft ‘handling’, rijcomfort en het maakt de nieuwe LS tot de stilste generatie ooit.

Markeerde de originele LS de geboorte van het merk Lexus, nu onthult de vijfde generatie de meer dynamische richting van Lexus. Standaard is het geavanceerde chassiscontrolesysteem Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM). Dit resulteert in een uitzonderlijk rijcomfort en een verbeterde tractie, wendbaarheid en veiligheid. Voor extra wendbaarheid is de LS uitgerust met Lexus Dynamic Handling (LDH, vierwielbesturing). Lexus heeft voor de vijfde generatie LS een volledig nieuwe 3,5-liter V6 met twin-turbo ontwikkeld. De benzinemotor levert de kracht van een V8 maar zonder het hogere verbruik dat hiermee gepaard gaat. Het vermogen bedraagt 310 kW/421 pk. Het maximumkoppel is 600 Nm. Vanuit stilstand accelereert de LS in 4,5 seconden naar 100 km/uur (AWD). De aandrijfkrachten worden naar de achterwielen gestuurd via een 10-trapsautomaat. De schakeltijden zijn vergelijkbaar met die van een transmissie met dubbele koppeling. De automaat kan desgewenst met flippers aan het stuur worden bediend.

De nieuwe Lexus LS brengt het comfort en de kenmerkende, toegewijde Japanse gastvrijheid (Omotenashi) op een nog hoger plan. Voorbeelden zijn de voorstoelen die op maar liefst 28 manieren te verstellen zijn. Ze zijn bovendien voorzien van verwarmings- en ventilatie-elementen, en een massagefunctie. Naar keus is de LS achterin uit te rusten met een uiterst gerieflijke Ottoman-zetel die de meeste beenruimte ooit in een LS biedt. Voor een pure Businessclass-ervaring is de comfortstoel uitgerust met Japanse Shiatsu-massage, een voetensteun en kan de leuning naar achteren versteld worden.

Het weldadige interieur onderscheidt zich verder door het unieke vakmanschap van Lexus’ ‘Takumi’, ambachtslieden die op hun vakgebied excelleren. Voorbeelden zijn de Shimamoku-houtpatronen die met handwerk en lasertechnologie zijn bewerkt, sfeerverlichting die geïnspireerd is op het licht van traditionele Japanse lantarens, zacht aanvoelende oppervlakten en armsteunen die als het ware zweven naast het portier.

Het geluid dat de LS produceert, is dusdanig getuned dat het sportief klinkt, zonder overduidelijk hoorbaar te zijn in het interieur. Active Noise Control detecteert geluidsfrequenties en zorgt ervoor dat bepaalde geluiden het interieur niet binnendringen door via de speakers van de audio een tegengeluid te produceren.
De Lexus LS is standaard uitgerust met een premium audio-installatie van de gerenommeerde producent Mark Levinson met wie Lexus al jaren samenwerkt. Optioneel is een 3D surround systeem leverbaar met speakers in de hemelbekleding en Remote Touch met smartphone-integratie voor een optimale gebruikerservaring.

Motor:
3,5-liter V6, directe brandstofinspuiting, twin-turbo
Transmissie:
10-trapsautomaat
Vermogen:
310 kW/421 pk
Maximumkoppel:
600 Nm

Lees ook:Lexus brengt LS 500h naar Geneve
Lees ook:Lexus geeft details nieuwe LS500h…
Lees ook:Lexus LS500-serie – heel veel veiligheid!
Lees ook:Lexus met twee primeurs naar de IAA
Lees ook:Geneve – Lexus pakt uit in Geneve….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.