KIA verrast met snelle Stinger

Kia presenteerdet tijdens de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit zijn snelste auto ooit; de Stinger. Deze high-performance gran turismo tilt de belofte van the power to surprise letterlijk naar een hoger plan, dankzij krachtige turbomotoren en een dynamisch weggedrag. De verkoop van de vijfpersoons sportsedan start eind dit jaar in de
De Kia Stinger heeft een krachtige en elegante uitstraling. Met de steile voorruit en de lage daklijn, die naadloos overloopt in de achterzijde, heeft de Stinger een vloeiend silhouet. Het ontwerp stamt uit de design studio van Kia in Frankfurt, onder supervisie van Peter Schreyer, Kia Motors Chief Design Officer. Va opzij oogt hij wat als een Audo of Tesla S en dat is best een compliment.

Het dynamische weggedrag en de directe besturing zijn ontwikkeld onder leiding van Albert Biermann, topman van het Vehicle Test en High Performance Development van Kia, een groep engineers in Korea en op de N├╝rburgring. De Stinger heeft vijf rijmodi: Personal, Eco, Sport, Comfort en Smart. Allemaal hebben ze invloed op de stijfheid van de dempers, het stuurgedrag en de gasrespons.

De Stinger is standaard voorzien van een 2,0-liter viercilinder Theta II-turbobenzinemotor met naar schatting 189 kW (258 pk) en 353 Nm trekkracht*. Het topmodel, de Stinger GT, heeft een 3,3-liter twinturbo V6 Lambda II-benzinemotor met 272 kW (370 pk) en 510 Nm*. Kia mikt voor de GT op een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden en een topsnelheid van ongeveer 268 km/u. Dat maakt van de Stinger GT de snelste Kia ooit. Kia koppelt beide motoren (nog in ontwikkelingsfase) aan een nieuwe achttrapsautomaat. De Stinger is leverbaar met achter- en vierwielaandrijving.

De Stinger is 4.831 mm lang, 1.869 mm breed en 1.399 mm hoog. Dankzij een wielbasis van 2.898 mm is hij beduidend ruimer dan concurrenten als de Audi A4, de BMW 4 Serie Gran Coup├ę en de Lexus IS. Het interieur oogt elegant en sportief en bevat infotainmentsystemen van de laatste generatie, een Head-Up Display en hoogwaardige audiosystemen. Diverse Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) werken naadloos met elkaar samen voor het bieden van de beste rijervaring.
De Kia Stinger komt eind dit jaar op de markt in de Verenigde Staten. Of de Stinger ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. Maar van mij mag hij zo komen. Mooie wagen!
*voorlopige cijfers

Lees ook:KIA brengt snelste model ooit naar ons land..
Lees ook:KIA Stinger wordt stevig getest!
Lees ook:Meer details Kia Stinger vrij gegeven…
Lees ook:KIA levert Stinger aan Rafael Nadal…
Lees ook:BMW prijst de nieuwe 2-serie Gran Tourer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.