Bentley’s brute kracht…..

Vergeet alles wat je denkt te weten over snelle sedans, over GTi’s etc. Ga voorlopig maar even opzij als deze Britse mastodont er aan komt. De snelste vierzitter van 2017, de kampioen van de snelweg. Maar ook een Britse Heer, een Lord in sportieve snit en een auto met een volkomen eigen gezicht. De Bentley Continental Supersports. Voorbeeld voor veel andere fabrikanten. Stijlvol hoeft niet saai te zijn, ingetogenheid bepaald niet traag. Want met een sprint van stilstand naar 100km/u in 3,5 seconden is dit al een monster van jewelste, maar de top van 336km/u maakt duidelijk dat daar veel concurrenten afhaken en uit zicht van de achteruitkijkspiegels van de Brit verdwijnen. Dit is een auto voor de ultrasportieve rijken, de mensen met een vracht aan geld, lieden die het zich kunnen veroorloven Bentley te rijden. 710pk levert de Continental Supersports en een koppel dat echt ongekend is, 1017Nm, dan zit je echt met je rug tegen de leuningen van je zetels gekleefd bij vol gas. Zoals het Bentley betaamt, rijdt de auto ondanks zijn volume lekker sportief en kan scherp door de bochten worden gestuurd. En wie dat allemaal in de open lucht wil beleven zou kunnen kiezen voor de Convertible. Al dat vermogen komt uit een zes liter grote W12 motor die twee turbo’s en een speciaal luchtkoelingssysteem benut om tot al dit geweld te komen. Een auto met superlatieven dus. Voor wie net die Postcodeloterij-jackpot gewonnen heeft en zich wil onderscheiden! Of er ook in ons land leverbaar zijn weet ik nog niet, maar dat kan importeur Pon vast wel even melden…(NP)

Lees ook:Stijlvolle gadgets bij Bentley
Lees ook:Bentley showt GT3 op Goodwood
Lees ook:Raggen op ijs in een Bentley
Lees ook:Nieuwe open Bentley op komst…
Lees ook:Racen in stijl…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.