Nieuwe VW Crafter – hoogstaande techniek kent een prijs..

VW heeft een nieuwe Crafter in het aanbod van haar bedrijfswagenlijn. En die nieuwe auto is bedoeld voor de mensen die veel kilometers afleggen al dan niet met volle belading. Dan heb je een auto nodig die niet oncomfortabel of armoedig is uitgerust, maar een die doet denken aan alles waar VW’s Passat bijvoorbeeld mee is uitgerust. En dat is dus precies wat de fabrikant met de Crafter heeft uitgehaald. De uitvoeringsspecificaties zouden een Passat niet misstaan. De nieuwe middelgrote bestelwagenlijn van VW is op hoog niveau gebracht qua uitvoering en veiligheid. Bedenk iets en het zit er in of is tenminste bestelbaar. Vanaf de basisversie heb je al een TDi-motor van 102 PK die via een zesbak de voorwielen aandrijft en al het nodige te bieden heeft aan comfort en luxe. Wil je een hoog dak i.p.v. de standaard dakhoogte? Mogelijk! Kost je ruim 1800 Euro meer, maar dan kan er ook het e.e.a. in aan volume. En zo gaat het maar door. Trouw aan de lijn die VW door de jaren heen heeft doorgevoerd is vrijwel alles mogelijk. Iedere ondernemer vindt wel een Crafter van zijn keuze. En dat vult prachtig aan op wat men al met de kleinere Transporters gewend was te doen. Dat je in de nieuwe Crafter Euro-6-motoren geleverd krijgt is natuurlijk logisch. Motorisch krijgt de auto een lijn motoren die voor de Crafter zelf is ontwikkeld. Deze twee liter grote TDi’s zijn er naast de al genoemde 102PK versie ook in 122, 140 en zelfs 177PK-uitvoering. Daarnaast zijn er Crafters die achterwielaandrijving meekrijgen en een versie voor gebieden met een lastig landschap. Die krijgen 4×4 aandrijflijnen meegeleverd. Opvallend is ook dat de cW-waarde van de basis Crafter een keurige 0.33 bedraagt. Er zijn SUV’s die dat niet halen. Dat die Crafter nu ook een echt VW-front kreeg met de bekende lijnen in de grille die we al kennen van de luxe modellen is logisch. Maar alles kent zijn prijs. De basisversie gaat ruim 33.500 Euro kosten (incl. Duitse BTW), maar dan heb je wel iets. Leveringen komen pas in maart volgend jaar op gang, maar je kunt als ondernemend type nu al een nieuwe Crafter bestellen uiteraard. (AMuS)

Lees ook:VW maakt de Crafter elektrisch….
Lees ook:Euro 6 bij VW’s Crafter
Lees ook:VW introduceerde nieuwe Crafter Kipper…ERGO!
Lees ook:Ultieme Crafter rolstoelbus van VW
Lees ook:Groene Passat dit najaar leverbaar

2 reacties op “Nieuwe VW Crafter – hoogstaande techniek kent een prijs..

  1. Dennis

    Ik moet zeggen, echt leuk geschreven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.