Alfa presenteert; de nieuwe Giulia!

Alfa Romeo is terug met de nieuwe achterwielaangedreven Giulia. Zakelijke rijders hebben meteen een keuze uit drie dieselmotoren met 21% bijtelling. Financial lease kan vanaf € 349 per maand inclusief vier jaar garantie. Operational lease is mogelijk vanaf € 699 per maand. De Alfa Romeo Giulia staat volgende maand bij de dealer voor een prijs vanaf € 39.450.

De nieuwe Giulia is een authentieke, achterwielaangedreven Alfa Romeo met onderscheidend Italiaans design, innovatieve en potente motoren, ideale gewichtsverdeling (50/50) en buitengewone vermogen/gewichtsverhouding. Alle ingrediënten voor de meest opwindende rijervaring.

Er is keuze uit vijf nieuwe krachtbronnen: 2.2 dieselmotor (136, 150 en 180 pk), 2.0 turbobenzinemotor (200 pk) en de 510 pk sterke 2.9 V6 Biturbo-benzinemotor (alleen topuitvoering Quadrifoglio). Aan de dieselzijde is er vanaf 150 pk de keuze uit een handgeschakelde zesbak of automatische achttraps transmissie. Terwijl de Quadrifoglio standaard gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak, is de 200 pk benzinemotor altijd gekoppeld aan een achttraps-automaat. Vanaf juni is echter het topmodel – de ‘Q’ – ook te bestellen met een achttraps-automatische versnellingsbak.

De standaarduitrusting van de nieuwe Alfa Romeo Giulia omvat nieuwe efficiënte veilgheidssystemen, zoals Forward Collision Warning (FCW) met Autonomous Emergency Brake (AEB) en herkenning van voetgangers, IBS (Integrated Brake System), Lane Departure Warning (LDW) en cruise control. De Italiaanse sedan is voorts uitgerust met 16-inch lichtmetalen velgen, dualzone climate control, Alfa DNA en Alfa Infotainment System met Connect 6,5-inch display. De Super-uitvoering voegt daar onder meer aan toe: stof/lederen stoelen, 17-inch lichtmetalen velgen en aluminium instaplijsten.

De top-of-the-range Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio is standaard voorzien van leder/alcantara sportstoelen, sportstuur met rode startknop èn interieurdetails en aerodynamische exterieurdelen van koolstofvezel. De uitrusting op gebied van comfort en veiligheid omvat BSM (Blind Spot Monitoring) technologie en achteruitrijcamera en Xenon-koplampen met AFS-technologie. Andere opvallende technische features die de prestaties positief beïnvloeden: de Active Aero Splitter, speciaal remsysteem, DNA Pro Selector met racemodus die communiceert met CDC (Chassis Domain Control) systeem en Torque Vectoring.

Wie niet kan wachten, race even naar de Alfa Romeodealer en vraag de gedetailleerde informatie op. Het merk verdient een nieuwe kans en deze Giulia lijkt een serieus aanbod! Mooi is de auto in ieder geval wel.

Lees ook:Alfa Romeo Giulia pakt vijf sterren….
Lees ook:Top Gear kiest voor Alfa Romeo als auto van het jaar…
Lees ook:Alfa’s Stelvio SUV, snelste op de Ring!
Lees ook:Alfa 8C meest iconisch…
Lees ook:Alfa brengt Stelvio in First Edition-jas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.