Renault; 150 ZOE’s voor milieuproject Solar Challenge…

Renault, Europa’s marktleider in elektrische auto’s, en haar Nederlandse economische partners, de Gemeente Utrecht, ElaadNL en LomboXnet, ondertekenden op 11 maart j.l. in Parijs een intentieverklaring voor de ontwikkeling van een Frans-Nederlands netwerkproject voor Smart Solar Charging-oplossingen voor elektrisch aangedreven auto’s.

De ondertekening werd bijgewoond door Laurens van den Acker, Senior Vice-President Corporate Design van Renault en Guillaume Berthier, Renault Sales Director elektrische auto’s, in bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Franse staatssecretaris Désir van Europese Zaken.
Met de ondertekening is het de bedoeling dat de zichzelf als progressief op milieugebied ziende gemeente Utrecht pilotgebied wordt voor het Smart Solar Charging project. Tot en met 2017 heeft Renault – de grootste Europese fabrikant van elektrische auto’s – de intentie om 150 volledig elektrische Renault ZOE modellen aan de stad te leveren. ElaadNL verzorgt de infrastructuur en de smart charge-netwerkaansluiting. LomboXnet zal het netwerk van openbare 44 kW oplaadpunten installeren en netbeheerder Stedin brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Fase 1 van het project zou bestaan uit de plaatsing van duizend Smart Solar Charge-laadpalen in de regio Utrecht. Die worden door 10.000 zonnepanelen van stroom voorzien. De installatie van de infrastructuur valt samen met de ontwikkeling van een dienst om elektrische auto’s te delen. Daarbij kunnen inwoners van Utrecht gebruikmaken van elektrische auto’s, aangedreven door middel van duurzame energie. De Renault ZOE R.Access-connectiviteit en de laadcapaciteit van 22 kW maken de elektrische Renault ZOE zeer geschikt voor het autodeelprogramma en voor slimme oplaad-apps.

Fase 2 zou voorzien in de ontwikkeling van een ‘vehicle-to-grid’-ecosysteem (V2G). Dat is een netwerk van solar oplaadpunten die elektrische auto’s voorzien van stroom, maar tijdens piekmomenten ook energie kunnen afnemen uit de batterij van geparkeerde elektrische auto’s die verbonden zijn aan het netwerk. Dit is het startpunt van een nieuw duurzaam energiesysteem.

Lees ook:Renault zet in op startups’s..
Lees ook:Renault gaat in energie doen….
Lees ook:Japanners slaan handen ineen…
Lees ook:Toyota-dealer Louwman Den Haag richt zich op de zon…
Lees ook:Renault en Eneco gaan samen opladen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.