Mercedes S-Klasse; open rijden in grote klasse….

Laat het voorjaar maar komen! De nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet is nu al bij de dealers met het sterlogo te bestellen. Prijzen beginnen bij € 169.600 inclusief BTW en BPM en vanaf april volgend jaar is hij in Nederland leverbaar. De zesde variant van de huidige S-Klasse familie is tegelijkertijd de eerste luxe open vierzitter van Mercedes-Benz sinds 1971.

De nieuwe cabriolet onderscheidt zich door een opvallend ontwerp, de geavanceerde technologie van de S-Klasse en het uitgebreide warmte- en windschermconcept inclusief de intelligente klimaatregeling voor cabrio’s. Met een cw-waarde van 0,29 vestigt aerodynamicakampioen Mercedes-Benz met de S-Klasse Cabriolet een nieuwe maatstaf in dit segment. Als waardig zustermodel van de S-Klasse Coupé – het serieproductiemodel met het stilste interieur van allemaal – biedt de open vierzitter eveneens een uitstekend geluidscomfort. Een drielaagse akoestische stoffen kap is standaard.

De V8-motor van de S 500 cabrio heeft een vermogen van 355 kW/455 pk. De cilinderinhoud bedraagt 4.663 cc, het maximumkoppel is vastgesteld op 700 Nm bij 1.800 t/min. Het NEDC-verbruik (gecombineerd): slechts 8,5 l/100 km (CO2: 199 g/km). Voor het eerst in de historie van de onderneming heeft Mercedes-AMG met de S 63 4MATIC een luxe cabriolet in haar gelederen. Diens 5,5-liter V8-biturbomotor genereert 430 kW/585 pk en 900 Nm aan koppel, waarmee de cabrio in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert. Standaard wordt de S 63 geleverd met de AMG Performance vierwielaandrijving met achterwielgeoriënteerde koppelverdeling. Nog een Mercedes-AMG-model, de S 65 Cabriolet, is te bestellen vanaf begin april 2016.

De S-Klasse Cabriolet krijgt af fabriek een omvangrijke standaarduitrusting, met onder meer COMAND Online, de intelligente automatische airconditioning THERMOTRONIC, elektrisch verstelbare voorstoelen met memoryfunctie evenals het led-Intelligent Light System. Het tweedeursmodel kan verder worden geïndividualiseerd met behulp van de uitrustingslijn AMG Line, het exclusiefpakket en tal van andere opties.

De uitrustinglijn AMG Line omvat de AMG-styling, bestaande uit voor- en achterskirt en dorpelverbreders met accenten in carrosseriekleur, de diamond grille met chroomaccenten en 21 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, titaangrijs en glansgedraaid. De remschijven voor en achter zijn geperforeerd, terwijl de remklauwen zowel voor als achter zijn voorzien van het opschrift Mercedes-Benz’. Interieurelementen van de AMG Line zijn bijvoorbeeld sierdelen in populierenhout zwart glanzend, AMG sportpedalen in geborsteld rvs met rubbernoppen en AMG-veloursmatten.

Het exclusiefpakket voegt zaken toe als bekleding in designo nappaleder Exclusief, bestaande uit stoelen en combi-instrument in nappaleder met contrastsiernaden en piping, middenarmsteun voor en middendeel portieren evenals armsteunen voor en achter in nappaleder met contrastsiernaden. Nog een kenmerk is het ruitdessin in de bekleding met perforaties. In de rugleuningen van de stoelen zijn metalen designo emblemen verwerkt, terwijl de designo interieurhemel en zonnekleppen met microvezel DINAMICA zijn bekleed. Eveneens onderdeel van het exclusiefpakket zijn de pompadoertassen aan de rugleuningen van de voorstoelen in designo nappaleder, de veloursmatten met metalen designo emblemen, de laaddrempelbescherming in rvs en instaplijsten met verlicht opschrift ‘Mercedes-Benz’.

Wie toch langs gaat bij de dealer voor een proefrit of order, kan zich meteen laten voorlichten over alle denkbare opties voor deze nieuwe klasse-cabrio.

Lees ook:Mercedes start verkoop E-Klasse cabrio…
Lees ook:Veel van alles bij de nieuwe AMG G-Klasse…
Lees ook:Mercedes brengt busje met spierkracht…
Lees ook:Mercedes AMG S65 Cabrio; daar mag je in gezien worden!
Lees ook:Mercedes brengt klasse-cabrio…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.