Autokraanspecialist Balvert kiest voor MAN

Balvert & Zn uit Nieuwkoop is een bijzonder trouwe MAN-klant. Het bedrijf onderscheidt zich als ‘Autolaadkraanspecialist’ en het wagenpark bestaat dan ook voornamelijk uit trucks met autolaadkranen. De nieuwste MAN TGX is voorzien van de zwaarste kraan uit het HMF-programma, een 85 Tonmeter-autolaadkraan met een bereik van maar liefst 36 meter.

Balvert & Zn werd zestig jaar geleden opgericht door Rinus Balvert. Het begon met reguliere transporten en later ook met internationaal transport. Maar in 1981 ontstond er een heel nieuw specialisme. Toen werd de eerste auto met een kraan aangeschaft en dat bleek een compleet nieuwe markt. Het bedrijf groeide uit tot een speler met een groot aantal autolaadkranen met diverse hulpstukken. Door tevens montage en demontage aan te bieden bekwaamde Balvert zich in diverse bouwgerelateerde werkzaamheden zoals het plaatsen van glas, staal en het inhijzen van diverse bouwmaterialen. Maar ook is Balvert & Zn thuis in industriële verhuizingen, machineverplaatsingen en intern transport.

De nieuwste MAN-truck in de vloot is een TGX 35.480 8×4-4 met de ruime XLX-cabine. De vierassige motorwagen is uitgevoerd in een triple configuratie met een gestuurde naloopas. Dat is in dit geval de meest optimale as-opstelling in verband met de zware HMF-autolaadkraan. Die is namelijk helemaal achterop de laadbak gemonteerd door HMF-dealer en carrosseriebouwer CCH in Halsteren. De wielbasis van het MAN-chassis is voor deze toepassing met zestig centimeter verlengd door WVT in Joure. Vervolgens is het chassis opgebouwd door CCH in Halsteren. Dankzij 3D Engineering kon CCH de complete opbouw inclusief de montage voor de kraan en de stempels afzonderlijk van de truck bouwen. Dat betekent een snellere inzet, want terwijl de truck nog in productie was, werd de opbouw al gebouwd. Bertus Balvert: “Wij werken graag met CCH. Zoals wij gespecialiseerd zijn in ons werk, zijn zij dat in het bouwen van dit soort voertuigen, en dat merk je.”

Lees ook:MAN levert vijf trucks aan Balvert Nieuwkoop!
Lees ook:Bijzondere MAN voor de Nijs transport- en kraanbedrijf…
Lees ook:Groene trucks voor van Kessel….MAN leverancier!
Lees ook:MAN voor Stoter IJsselmuiden
Lees ook:GVB kiest voor MAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.