Mazda laat toekomstvisie zien met links naar het verleden…

Mazda presenteert deze week op de Tokyo Motor Show 2015 een wereldpremière in de vorm van de RX-VISION, een nieuwe sportauto in concept fase. Het model is voorzien van een nieuwe generatie rotatiemotor onder de naam SKYACTIV-R. Ondanks de moderne look belichaamt de nieuwste creatie van Mazda duidelijk de huidige lijn van de autofabrikant. De designers van Mazda hebben hun uiterste best gedaan om de sportautogeschiedenis van de onderneming in deze concept car te vereeuwigen. Ook het allereerste productiemodel met rotatiemotor, de Cosmo Sport 110S, is op de stand te bewonderen, naast de Mazda Koeru, de crossover SUV concept car die z’n wereldprimeur beleefde op de IAA in Frankfurt, midden september.

Gedurende haar bestaan is Mazda geen uitdaging uit de weg gegaan. Door met conventies te breken en uitdagingen aan te gaan die anderen voor onmogelijk hielden, heeft Mazda de grenzen continu verlegd, zelfs als daarbij lastige problemen dienden te worden opgelost en er hordes genomen moesten worden. Het ultieme voorbeeld van deze bijzondere aanpak is de rotatiemotor, die Mazda doorontwikkelde tot hij geschikt was voor productiemodellen. De ingenieurs gingen met een enorme vastberadenheid aan de slag om iets te realiseren dat onmogelijk werd geacht. Deze geestdrift om steeds maar weer de uitdaging aan te gaan heeft nooit aan kracht verloren, zoals blijkt uit de ontwikkeling van de SKYACTIV-technologie.

Lees ook:Prijswinnend Mazda-team…
Lees ook:Mazda komt met nieuwe sportwagen
Lees ook:Mazda Taiki
Lees ook:Mazda zet in op waterstofmotoren
Lees ook:Mazda zet eigen raceteam in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.