Rolls Royce brengt muzikaal ‘actiemodel’..

Sinds de opkomst van de legendarische muziekstijl Rock & Roll, inmiddels meer dan een halve eeuw geleden, kiezen ‘s werelds bekendste artiesten nog altijd graag voor een limousine van Rolls-Royce Motor Cars. Met als uitgangspunt deze unieke band met de grootste muziekhelden, is Rolls-Royce bijzonder trots Wraith ‘Inspired by Music’ te presenteren. Wraith ‘Inspired by Music’ is het derde en laatste model van de Bespoke Collections.

Al vanaf de introductie van de Wraith in 2013 kunnen kopers kiezen voor Bespoke Audio: zonder twijfel het beste audiosysteem ooit leverbaar in een auto. Net zoals een Rolls-Royce is het systeem opgebouwd door de allergrootste experts in hun vakgebied en met gebruik van de mooiste materialen. Het garandeert een sublieme geluidskwaliteit en een ervaring om nooit te vergeten.

Naast Bespoke Audio is Rolls-Royce Wraith ‘Inspired by Music’ direct herkenbaar aan de Lyrical Copper exterieurkleur, aangevuld met geborstelde en gepolijste oppervlakken. Aan de binnenzijde van de portieren vallen de speciaal ontworpen speakerroosters op, uitgevoerd in koperthema en voorzien van de inscriptie ‘Bespoke Audio’. Ook in diverse andere interieurdelen komen koperkleurige accenten terug, waarmee Wraith ‘Inspired by Music’ hint naar het gebruik van koper in de beste audiosystemen die er bestaan.
De aandacht voor detail is ook in deze Rolls-Royce weer onovertroffen. Het klokje bijvoorbeeld is handgemaakt uit koper en zilver, waarbij de radiale lijnen van de buitenzijde speels het uiterlijk en de structuur van een vinyl langspeelplaat benaderen.

Het ontwikkelen van het Bespoke Audio systeem nam twee jaar in beslag en werd gedaan door ‘s werelds beste automotive muziekexperts in nauwe samenwerking met de interieurontwerpers van Rolls-Royce. Het systeem moest immers perfect afgestemd worden op de akoestiek in het interieur. Het resultaat is een 1300 Watt, achttienkanaals systeem met twee krachtige basspeakers, zeven tweeters en zeven speakers voor het middenbereik. Twee ‘exciter’ speakers, weggewerkt in de hemelbekleding van Wraith, spelen een vitale rol in het op oorhoogte optimaliseren van de geluidskwaliteit. Diverse microfoons analyseren permanent het geluid in het interieur en passen het volume en de fijnafstemming daar automatisch op aan.

In januari 1961 bestelde Elvis Presley bij de Rolls-Royce dealer in Beverly Hills een Phantom V. Alleen deze auto paste bij zijn status als ‘King of Rock & Roll’ vond hij. Elvis zette hiermee de toon voor Rolls-Royce als huisleverancier van de elite van de muziekwereld. Vele grote namen volgden: John Lennon bijvoorbeeld kocht in 1965 een Phantom V, die hij door een groep Nederlandse kunstenaars liet beschilderen met een psychedelisch motief.

Rolls-Royce Wraith ‘Inspired by Music’ is de laatste speciale Wraith uit een serie van drie Bespoke Collections. Eerder al verschenen Wraith ‘Inspired by Film’ en Wraith ‘Inspired by Fashion’, elk met een eigen exclusief voorkomen gebaseerd op een thema.
Rolls-Royce Wraith is in Nederland te bekijken en bestellen bij CITO MOTORS in Eindhoven, importeur en enige dealer van het Britse merk in ons land. Ook de andere modellen van Rolls-Royce, zoals Ghost en Phantom, zijn in de fraaie showroom te bekijken.

Lees ook:Rolls Royce pakt Wraith uit….maar wel op de RAI
Lees ook:Rolls Royce in Eindhoven
Lees ook:Het beste bij Rolls Royce nog beter; de Zenith Collection!
Lees ook:Exclusieve geschenken bij Rolls Royce..
Lees ook:Exclusief picknicken met Rolls Royce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.