Volkswagen tekent bij voor WRC!

Het is Volkswagen kennelijk goed bevallen in de WRC rallies. De Polo die men daarvoor gebruikt heeft het puik gedaan, men sleepte er de nodige eerste plekken mee weg voor de poorten van de competitiehel. Maar het is ook goed voor het imago en de Duitsers doen de nodige ervaring op in dit soort races. Dus werd de samenwerking met de FIA-WRC-organisatie nog eens met vijf laar verlengd. Best een stevig statement. En slecht nieuws voor de concurrentie die van grote afstand moet toekijken hoe de Polo WRC de ene overwinning na de andere behaalt. Volkswagen zal in de komende jaren ook het WRC-platform benutten om haar nieuwste modellen in te zetten voor competitieve doeleinden in te zetten. Maar dan moet de organisatie van het WRC wel wat meer gaan doen aan het genereren van publiciteit. De WRC is niet bepaald goed te zien in de media en de uit vorige decennia bekende ‘gekte’ rond deze wedstrijden is overgewaaid. Een nieuw plan van aanpak moet daar verandering in brengen. Deze wens leeft ook bij Citroen en Hyundai. Overigens is het ook nog zo dat Citroen door enorme (en noodzakelijke besparingen min of meer met een spaarbudget aan volgende seizoenen voor het WRC zal kunnen deelnemen. Gelukkig is er een geluid dat mogelijk Toyota wil gaan meedoen in de competitie. Een Yaris WRC moet daarvoor gaan zorgen. Krijgt de Polo dan weer eens echte concurrentie?

Lees ook:Volkswagen vijlt aan de Polo
Lees ook:Audi 50 – de eerste Duitse compacte hatchback!
Lees ook:Wat koopt Spanje voor auto’s?
Lees ook:VW gaat deelnemen aan WRC
Lees ook:Afgespekte krachtpatser; VW Polo R WRC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.