Unieke KLM Ford straalt als nooit tevoren…

Het is de droom van elke klassiekerliefhebber: de deuren van een oude schuur openen en onder een dikke laag stof en kippenmest een vergeten klassieker vinden. Als op zo’n barnfind dan ook nog het logo van je bedrijf – in dit geval ’s werelds oudste luchtvaartmaatschappij –prijkt, is de vondst helemaal bijzonder. Het overkwam KLM, die de schuurvondst kocht en tijdens het Concours d’élégance Paleis het Loo de Ford voor het eerst aan het publiek toont.

KLM kreeg de oude Ford, met een bouwjaar rond 1930, eind jaren negentig al in het vizier. De auto maakte toen deel uit van een privécollectie en was voorzien van KLM-logo’s. Of de auto ooit deel heeft uitgemaakt van de rijdende vloot van de luchtvaartmaatschappij, is onbekend, net als de rest van de geschiedenis van de Ford. KLM kocht de Ford aan, met als doel deze na een grondige opknapbeurt in de hal van het hoofdkantoor te plaatsen. Het liep anders: omdat er nog niet direct ruimte bleek voor de Ford, werd deze tijdelijk opgeslagen.

Dit voorjaar was de auto voor de tweede keer een bijzondere vondst. Een ‘hangarvondst’ in dit geval, want na de aankoop stond de Ford in een vliegtuighangar op Schiphol te wachten totdat hij in al zijn bijzonderheid naar buiten mocht. Enkele enthousiaste technici hadden de 1933’er Ford opgeknapt en in een puike conditie gebracht. Zelfs dusdanig dat de auto na zijn opwachting als unieke barnfind op het Concours d élégance Paleis het Loo, alsnog een prominente plaats krijgt bij KLM.

Het Concours d’élégance Paleis het Loo is het mooiste klassiekerevenement van Nederland en vindt plaats op 21 en 22 juni aanstaande. Het is mogelijk om nu al kaarten voor het concours te kopen met tien euro voordeel. Dat kan via de website van Classic Events: www.concourselegance.com.

Lees ook:Renault sterk aanwezig op Concours d’Elegance Apeldoorn..
Lees ook:Plannen voor Concours d’élégance 2016 afgerond.
Lees ook:Lagonda Prins Bernhard naar Apeldoorn…
Lees ook:Concours d’Elegance 2014 – eerste informatie
Lees ook:Ferrari viert verjaardag in Apeldoorn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.