Volkswagen onthult eerste schetsen Passat; eredivisie lonkt!

Deze zomer presenteert Volkswagen de nieuwe Passat. De levering start dit najaar. Hoewel het nieuwe model lichter is dan zijn voorganger, zit hij bomvol nieuwe technologieën die het rijden comfortabeler, veiliger en makkelijker maken. Concrete zaken die de Passat het wachten waard maken zijn het digitale dashboard, het head-up display, online entertainment, de nieuwste assistentiesystemen én aandrijflijnen die rijplezier koppelen aan maximale zuinigheid.

De nieuwe Passat (generatie 8) maakt gebruik van Volkswagens flexibele MQB-platform. Mede daardoor is het nieuwe model tot 85 kg lichter dan zijn voorganger. Met de vermindering van andere weerstandsfactoren zorgt dat voor aanzienlijke verbruiksdalingen.

De nieuwe Passat wordt als eerste Volkswagen leverbaar met een ‘digitaal instrumentarium’, het Active Info Display dat haarscherp weergeeft wat de bestuurder wenst; denk aan navigatiekaarten, actuele snelheid, toerental én aan infotainmentfuncties die voorheen op een apart scherm werden getoond. Ook nieuw: het head-up display dat belangrijke informatie direct in het blikveld van de bestuurder projecteert. Waarschuwingsmeldingen komen zo sneller door en dat verkort de reactietijd. Het beeld is haarscherp – ook bij fel zonlicht. De nieuwe Passat komt er met vijf infotainmentsystemen met (kleuren)aanraakscherm, waarvan twee met navigatie. Zelfs het basissysteem kan al ‘externe’ muziek afspelen via de Aux-aansluiting of SD-kaartlezer. Met Mirrorlink zijn Android-telefoons aan de Passat te koppelen; speciale apps bieden dan online mogelijkheden. Car-Net biedt online functies als real-time weer- en verkeerinfo zónder smartphone. Leuke noviteit: middels een tablet en een app kunnen zelfs de achterpassagiers het infotainmentsysteem bedienen.

Ook qua veiligheid zet de nieuwe Passat de toon. Side Assist inclusief Rear Traffic Alert herkent voertuigen in de ’dode hoek’. Bij achteruit uitparkeren signaleert het systeem naderend verkeer en remt er indien nodig voor. De Fileassistent houdt de Passat bij filerijden tussen de lijnen en zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Emergency Assist brengt de auto veilig tot stilstand zodra er geen activiteit van de bestuurder meer is. Front Assist helpt kop/staartbotsingen voorkomen met hulp van een radarsensor. City Emergency Braking ‘ziet’ tot 65 km/h voertuigen en nu ook voetgangers voor de auto die mogelijk gevaar lopen. Na waarschuwingen volgt indien nodig een autonome remingreep.

De nieuwe Passat wordt leverbaar met Progressive Steering, een stuursysteem met variabele overbrenging: comfortabel en licht in stadsverkeer en direct/precies op snelle bochtige trajecten. Optioneel is LED hoofdverlichting, desgewenst in combinatie met Dynamic Light Assist: met grootlicht rijden zonder tegenliggers te verblinden.

Een nieuwe 2.0 TDI biturbo is met 176 kW/240 pk de sterkste viercilinder diesel ooit van Volkswagen. In de Passat verbruikt hij circa 5,0 l/100 km. De Passat komt er ook als Plug-in hybride. Een 1.4 TSI-benzinemotor werkt samen met een elektromotor. Zo is 50 km vol-elektrisch rijden mogelijk.

Lees ook:VW Passat overtuigend ‘Auto van het Jaar’
Lees ook:Volkswagen gaat slim om met de Passat…
Lees ook:VW helpt om files te voorkomen…
Lees ook:VW Passat met DSG? Geen meerprijs!!
Lees ook:De nieuwe Golf; weer een niveautje hoger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.