Stad Hamburg krijgt elektrische taxi’s

De Duitse stad Hamburg gaat meer inzetten op schone lucht voor haar binnenstad en stimuleerde onlangs de aankoop van vier Nissan Leafs die als taxi zullen worden ingezet in het stadsgebied binnen de eigen Ring. Naast deze puur elektrische wagens waarvoor men dus interesse wil opwekken bij taxi-ondernemers stimuleert men in het kader van hetzelfde programma ook de aankoop van plugin-hybrides door particuliere taxirijders. Men wil af van ‘vervuilende diesels’ in de binnenstad en meent dat vooral taxi’s die korte ritjes maken bijdragen aan het probleem van de vervuiling. In totaal wil Hamburg minimaal vijftig schone taxi’s laten rijden om zo een voorbeeld te stellen en voor de binnenstad een beter milieu te verzorgen. Als bekend mag zijn rijden ook in Amsterdam al enige tijd elektrische taxi’s die het vooral in het binnenstedelijk verkeer worden gebruikt. (AB)

Lees ook:Elektrische taxi’s in Amsterdam op komst?
Lees ook:Geen diesels meer in Hamburg..
Lees ook:Toyota Prius als Mokumse taxi
Lees ook:Duitse maatregelen tegen Diesels afgezwakt…
Lees ook:CO2 uitstoot Nederlands verkeer het laagst van hele EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.