Honda’s primeurs in Geneve

Honda onthult twee geheel nieuwe conceptmodellen tijdens de Autosalon van Genève. De Honda Civic Wagon, een uitbreiding van de Civic line-up, en de nieuwe generatie Honda NSX, die zijn Europese debuut maakt. Ook de Honda CR-V met de nieuwe 1,6 i-DTEC dieselmotor wordt getoond op de autosalon in Genève.

Al een half jaar na de eerste aankondiging, toont Honda een eerste blik op de conceptversie van de Civic Wagon. Het conceptmodel van de Honda Civic, een wereldpremière op de Autosalon van Genève, geeft een goede vooruitblik op het ontwerp van het definitieve model. Deze nieuwe Civic-variant zal de Civic line-up nog dit jaar versterken.

Het concept van de nieuwe Honda NSX, dat zijn Europese debuut beleeft, geeft een indicatie van de mogelijke richting die Honda inslaat met het interieur van de nieuwe generatie NSX, dat voor het eerst aan het publiek wordt getoond. Het exterieur blijft opmerkelijk trouw aan dat van het oorspronkelijke model: laag en breed, dynamisch en aantrekkelijk geproportioneerd, wat nog versterkt wordt door de moderne en scherpe lijnen. Sterke details geven de NSX het onmiskenbare karakter van een supercar en voorzien de NSX van een hightech-gevoel.

De Honda CR-V verschijnt net als de Civic met de nieuwe 1,6 i-DTEC dieselmotor, die deel uitmaakt van de Honda Earth Dreams Technology-reeks. De CR-V 1,6 i-DTEC komt beschikbaar met tweewielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak, waarmee een uitstekend evenwicht bereikt wordt tussen prestatie en zuinigheid. De 1,6 i-DTEC-motor is de lichtste motor in zijn klasse, waardoor de CR-V een levendig rijkarakter, een grote wendbaarheid en lage verbruikskosten heeft. De CR-V 1,6 i-DTEC is vanaf het najaar van 2013 leverbaar.

Lees ook:Honda klaagt niet
Lees ook:Honda prijst de nieuwe Civic
Lees ook:Honda Civic Tourer krijgt verrassende prijs..
Lees ook:Honda introduceert nieuwe Europese motoren
Lees ook:Honda gaat voor een wereldrecord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.