Duitse smaak veranderde weinig

De Duitse automarkt is toch een wat andere dan de onze. En dus zijn er flinke verschillen waar het de meest succesvolle modellen betreft. Afgelopen maand januari bijvoorbeeld zien we in de lijst van best verkopende modellen niet een echt kleintje boven aan staan, maar de VW Golf. De laatste lichting van dit succesmodel is net als vorig jaar enorm gevraagd bij de oosterburen en dat vinden we terug in de verkoopstatistieken. Maar Volkswagen mag helemaal niet klagen, in de top-10 van best verkopende auto’s vinden we ook de Passat, Polo, Up, Touran en Tiguan terug. Tussen al het geweld uit Wolfsburg staat ook de BMW 3-serie, gelijk in aantal aan de Polo op een derde plek. Ook Mercedes (A en B), Audi A4 en Opel Astra doen het goed. Beste importmodel is de Skoda Octavia die bij de Duitsers mag rekenen op veel interesse, op plek 16. De Mini komt mee op plek 21, de Seat Ibiza op plek 24. Beste Koreaan is de Hyundai i30, voor een Japanner dalen we richting plaats nummer 34, waar we dan de Nissan Qashqai terugvinden. Franse auto’s zijn bij de Duitse autokopers wat minder in trek, de Renault Clio zorgt voor een 33e notering. Een plek of drie hoger staat dan de enige Italiaan, de Fiat 500. Kortom heel veel ‘eigen waar’ bij de Duitsers en een zekere afkeer van auto’s uit andere landen. Een heel ander beeld dan wij hier gewend zijn. (AMuS)

Lees ook:VW maakt de dienst uit in Duitsland
Lees ook:Duitse markt volop in beweging
Lees ook:Duitsers blijven ‘eigen waar’ trouw…
Lees ook:Eigen waar eerst, Duitsers blijven Made in Germany trouw!
Lees ook:Duitse autoverkopen; volop beweging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.