Ook Jaguar richt zich op China

Jaguar Land Rover en de Chinese autofabrikant Chery, hebben onlangs formeel de afspraken bevestigd voor een gezamenlijke nieuwe productiefaciliteit in China.

Beide bedrijven hebben van de National Development and Reform Commission (NDRC) officieel goedkeuring gekregen om binnen deze joint venture voertuigen voor Jaguar Land Rover en een aantal nieuwe modellen voor een gezamenlijk merk te gaan produceren. Daarmee kunnen Jaguar Land Rover en Chery vaart maken met de plannen om in Changshu, nabij Shanghai, een gezamenlijke nieuwe productiefaciliteit te bouwen. Dit project is onderdeel van een totale investering van 10,9 miljard Chinese Yuan (+ € 1,4 miljard) en omvat ook een nieuw te bouwen R&D centrum en een faciliteit voor de productie van motoren. Binnen dit project starten beide merken ook een nieuw, gezamenlijk merk voor de Chinese markt, inclusief distributie en marketing.

Behalve een aanzienlijke investering levert deze joint venture voor China nieuwe banen, kennis van geavanceerde technologie en nieuwe, milieubewuste oplossingen op. In de joint venture komen de historie en expertise van Jaguar Land Rover samen met de specifieke kennis van de Chinese automarkt binnen de Chery Automobile Company.

Lees ook:Goede cijfers Jaguar/Land Rover
Lees ook:DENZA, volgend jaar op de markt!
Lees ook:Mercedes en BYD gaan elektrische auto bouwen..
Lees ook:Jaguar en Land Rover in Den Haag naar Romijn
Lees ook:Jaguar en LandRover draaiden een goed 2016…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.