BYD showt elektrische bussen

De Chinese autofabrikant BYD zal als grootste batterij- en elektrische bussenproducent van de wereld, deelnemen aan BusTech 2012. Deze beurs over duurzame oplossingen voor bussen wordt gehouden in het complex van de Expo Haarlemmermeer op 14 en 15 november. BYD zal er aanwezig zijn met de eBus12, een 100% elektrische bus. Tijdens deze specialistische beurs kunnen de bezoekers de eBus12 niet alleen bezichtigen, maar worden er ook proefritten mee gemaakt.

De eBus12 die BYD op de BusTech zal tonen, is vrijwel indetiek aan de bussen die dienst zullen gaan doen op Waddeneiland Schiermonnikoog. BYD won onlangs een Europese aanbesteding voor zes elektrische bussen tbv het openbaar vervoer op het eiland, inclusief een onderhoudscontract voor 15 jaar. De capaciteit van de batterijpakketen gecombineerd met de uitgebreide praktijkervaring die BYD inmiddels heeft met elektrische bussen, speelden een belangrijke rol bij het winnen van de aanbesteding.

De BYD elektrische bus die op de BusTech te zien zal zijn, is 12 meter lang en heeft een actieradius van 250 kilometer op een enkele lading en bij gebruik onder stedelijke omstandigheden. Met de Fe-batterijen (ijzer fosfaat accu’s) die in de eBus12 zijn te vinden, voldoet de BYD eBus12 aan de hoogste veiligheidsnormen, beschikt hij over de langste levensduur en de meest milieuvriendelijke, oplaadbare chemie. Daarnaast zijn de batterijen vrij van zware metalen en giftige elektrolyten.
BYD is de grootste elektrische bussen fabrikant ter wereld. Elektrische bussen van BYD verzorgen nu al reguliere passagiersdienst in diverse steden in China, Europa en Noord-Amerika. In totaal hebben de elektrische bussen van BYD gezamenlijk al bijna 11 miljoen praktijkkilometers afgelegd (ijkpunt eind oktober 2012). BYD zal tijdens de BusTech 2012 met de eBus12 diverse demoritten verzorgen. Tevens is het merk te vinden op stand A154.

Lees ook:BYD’s Brusselse Busververvoer
Lees ook:BYD Bussen doen het goed op Waddeneiland
Lees ook:Eerste BYD bussen op Schiermonnikoog in gebruik
Lees ook:BYD wil ook in Europa bussen fabriceren…
Lees ook:BYD Bussen voor Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.