Sprinter minibussen voor Veolia

Vervoersmaatschappij Veolia Breda bestelde onlangs bij EvoBus uit Nijkerk 22 Mercedes-Benz minibussen. Deze worden eind dit jaar vanaf medio november afgeleverd. Voor EvoBus Nederland betekent het de grootste opdracht voor minibussen ooit en voor de fabriek is het de op één na grootste opdracht van Mercedes-Benz Sprinter City voertuigen in de geschiedenis.

De 22 Mercedes-Benz minibussen van het type Sprinter City 65 zijn onder andere voorzien van een automatische versnellingsbak, klapvensters, nieuwe halterem uitvoering en luchtvering. Daarnaast zijn de minibussen uitgerust met schone EEV-motoren en lijn- en bestemmingapparatuur. Volgens een woordvoerder bij Veolia zocht het bedrijf bussen waarmee men enerzijds de dienstverlening op het niveau kan houden dat reizigers van Veolia mogen verwachten en anderzijds stelde de vervoerder hoge eisen aan CO2-reductie, een laag brandstofverbruik, hoge betrouwbaarheid en een veilige, comfortabele werkplek voor de chauffeur. Omdat de Mercedes-Benz Sprinter City uiteindelijk het beste aan onze eisen voldeed en Veolia bovendien goede ervaringen met dit model had opgedaan, heeft Veolia voor nog meer Mercedessen gekozen.
Arjan Kleuver, verkoopleider minibussen bij de fabrikant, bevestigt dat men in samenwerking met de fabriek meer dan een jaar gewerkt heeft aan een chauffeurscabine die zoveel mogelijk voldoet aan de eisen die in Nederland gesteld worden. Dat is gelukt. Hij is er trots op dat Veolia zijn merk gekozen heeft voor de eerste, grootschalige toepassing van minibussen in Nederland.

Veolia Transport Nederland maakt onderdeel uit van Veolia Transdev en levert personenvervoer over de weg, het water en per rail. De activiteiten bestaan uit stads-en streekvervoer per bus, veer- en treindiensten, personenvervoer voor bedrijven en instellingen en taxivervoer. Op dit moment bestaat het wagenpark van Veolia uit meer dan 1.200 voertuigen.
De Mercedes-Benz Sprinter City 65 minibussen worden na aflevering ingezet in de regio Noord- en Midden-Limburg en Zuid-Limburg.

Lees ook:Fabrieksbezoek: Daimler-Benz Evobus
Lees ook:Mercedes levert Sprinter op gas…
Lees ook:De nieuwe Mercedes Sprinter; eerste verjaardag bescheiden gevierd!
Lees ook:Mercedes levert superzuinige automaten op Sprinter
Lees ook:Mercedes komt met milieuvriendelijk gamma naar beurs…

2 reacties op “Sprinter minibussen voor Veolia

  1. Leo

    Dank, en graag gedaan…..:)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.