Elektrisch rijden a la Renault…

Renault presenteert op de 82e Autosalon van Genève de nieuwe ZOE. Deze 100% elektrische auto wordt in Nederland leverbaar vanaf € 20.690 incl. BTW en BPM. De ZOE bevat de nieuwste technologieën met zes wereldpremières op het gebied van gebruiksgemak, autonomie en aansluitmogelijkheden.
Na de sedan Fluence Z.E., de bedrijfswagen Kangoo Z.E. en de stadsauto Twizy die Renault vorig jaar presenteerde, brengt het Franse merk naar eigen zeggen met de ZOE mobiliteit met nul uitstoot binnen het bereik van een nog wat grotere groep mensen. Met de elektrische auto’s en nieuwe verbeterde verbrandingsmotoren wil Renault met het plan ‘Renault 2016 – Drive the Change’ haar CO2-uitstoot in 2013 wereldwijd met tien procent verlagen en met nog eens 10% tussen 2013 en 2016. Deze strategische keuze wordt nu al op straat zichtbaar. Althans dat zien de Fransen zo.

Lees ook:Renault stopt met Utrecht
Lees ook:Renault behaalt doelstellingen…
Lees ook:Renault zet elektrisch gamma neer…
Lees ook:Renault-groep vijfjarenplan – Groei, groei, groei!
Lees ook:Renault komt met elektrische Kangoo

2 reacties op “Elektrisch rijden a la Renault…

 1. GP500

  Een e-auto voor bijna onder de 20.000 dat is mooi.

  Accu’s zullen de komende jaar ook nog in 10% getallen zakken in prijs.
  Wat voor de meeste in de doorgerekende prijs zit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Leo

  De Fransen durven het aan om volledig elektrische auto’s te bouwen en dat moet je ze nageven, ze doen het met verve. Als de actieradius en duurzaamheid van de accu’s maar blijft kloppen. In ieder geval interessante nieuwkomers.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.