Renault-Nissan neemt Lada over!

Renault-Nissan maken volgens internationale media serieus werk van een volledige overname van het Russische automerk Lada. Men doet dat met zoveel schwung dat wellicht nog tijdens de AutoSalon van Geneve het contract voor de overname van het Russische merk zal worden ondertekend. Lada verkeert momenteel in een lastige situatie. Men bouwt nog wel wat eigen ontwerpen, maar die zullen onder Frans/Japanse leiding plaats gaan maken voor betaalbare en zuiniger modellen die zich zullen baseren op die van Dacia. Daarnaast wil Nissan het van vroeger bekende submerk Datsun weer opnieuw gaan voeren en onder die vlag ook wat goedkopere modellen laten bouwen in de aloude Lada-fabrieken die dan bedoeld zijn voor de Russische en Aziatische markten. Het totale volume van de drie merken zal zo groot zijn dat Renauult-Nissan-Lada straks de derde autobouwer van de wereld zullen zijn, na General Motors en Volkswagen, maar nog voor Toyota.

Lees ook:Nissan Kalina op komst?
Lees ook:Renault-Nissan nu ook de baas bij Lada
Lees ook:Geen Lada’s meer…
Lees ook:Renault-Nissan; synergie levert veel geld op…
Lees ook:Lada in handen van Renault?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.