Toch Chinees geld voor Saab?

De soap rond Saab blijft maar voortduren. En de situatie van het bedrijf gaat op en neer met de wind zo lijkt het. Nadat vorige week nog maar alleen maar slecht nieuws te melden viel, maakte de bewindvoerder van het in grote moeilijkheden verkerende automerk deze week bekend dat er nu toch geld uit China richting Zweden zal komen. Zij het onder zeer strikte voorwaarden. Sprake is van een krediet op korte termijn om de productielijnen weer aan de gang te kunnen krijgen die nu al ruim ene half jaar niet meer draaien. Daarnaast willen de nieuwe investeerders, Youngman en Pang Da, ook fiks bedragen neerleggen om Saab een plekje in de automobiele toekomst te garanderen. Maar dan wel graag vooral in China. Want een van de voorwaarden is dat men vooral voor die markt daar zal gaan produceren. Een omvorming van Saab zal zeker moeten plaatsvinden en alleen dat plan al zal zeker vijf honderd medewerkers hun banen kosten. De kosten moeten bij Saab drastisch omlaag anders komt het bedrijf nooit naar winst. Iets dat het in de afgelopen 65 jaar überhaupt nog nooit presteerde. Altijd moest er geld bij. Omdat er nogal wat partijen zijn betrokken bij de Chinese deal, wil de bewindvoerder nog niet precies aangeven wanneer er weer auto’s uit Trollhattan zullen komen. Wellicht begin volgend jaar, of een paar weken eerder. Volgend jaar wil men dan weer 35.000 Saabs bouwen om in 2014 alweer boven de 100.000 stuks uit te stijgen. Of de nu beschikbaar gekomen gelden voldoende zijn om ook vernieuwing van het modellengamma te garanderen is nu nog zeer onzeker. Eens zien hoe dit nu weer uitpakt. Voor een merk dat aan een zijden draadje bungelt, zorgt het wel steeds voor opzienbarend nieuws…..zoveel is wel zeker…..

Lees ook:Saab is weer terug en wil uitbreiden
Lees ook:Saab laat weer van zich horen….
Lees ook:Saab wil naar China!
Lees ook:Saab nu echt aan de rand van de afgrond..
Lees ook:Saab; productielijnen staan weer stil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.