Mercedes levert Sprinter op gas…

Mercedes-Benz levert de Sprinter die kan draaien op aardgasvariant al een aantal jaren. Als gesloten bestelwagen, combi en in de zgn. chassiscabine-uitvoering. Sinds kort is er nu ook de Sprinter chassis dubbelcabine met aardgasaandrijving af fabriek. Mercedes-Benz blijft het NGT (Natural Gas Technology)-gamma daarmee uitbreiden en zet ook breder in op de BlueEFFICIENCY technologie.
De Sprinter is het werkpaard binnen de Mercedes-Benz bestelwagenrange. Met de Sprinter NGT variant is deze chassis-dubbelcabine nog ook nog eens extra milieuvriendelijk. Door de uitbreiding van het NGT-gamma wordt het rijden op aardgas nog aantrekkelijker en zeer geschikt voor de inzet binnen huidige of toekomstige milieuzones. De NGT Sprinter heeft een actieradius tot wel 400 kilometer. Door de snelle groei van het aantal aardgas-tankstations ( inmiddels ruim 70) is de mogelijkheid om eenvoudig te tanken binnen deze actieradius verzekerd. Mercedes stelt in haar persinformastie dat de Sprinter Chassis dubbelcabine NGT zowel in bivalente als monovalente aardgas of biogasvariant verkrijgbaar is. Bij de bivalente variant zijn de brandstofkosten bij aandrijving met gas 50% lager dan met benzine en tot 30% lager dan met diesel. Dit is vooral erg gunstig in het stadsverkeer. Wanneer buiten de stad wordt gereden, schakelt de Sprinter NGT met een druk op de knop over naar benzine. Milieuvriendelijkheid en rendement worden zo dus optimaal benut Ook de CO2-uitstoot is bij de aardgasaandrijving tot 20% minder in vergelijking met rijden op benzine. De bivalente Sprinter NGT heeft een actieradius tot wel 1.200 km. De monovalente Sprinter NGT heeft een kleinere benzinetank (< 15l) waarbij de benzine alleen als noodreserve dient. De bestuurder heeft geen invloed op de omschakeling naar benzine, dit gebeurt automatisch. Een groot voordeel van de monvalente variant is dat deze voldoet aan de strenge emissienorm EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle). Hierdoor is de Sprinter NGT toegestaan in veel binnensteden.

Lees ook:Mercedes levert superzuinige automaten op Sprinter
Lees ook:Brandweer Bernheze geeft gas…
Lees ook:Nieuwe E-Klasse – aan het gas!
Lees ook:De nieuwe Mercedes Sprinter; eerste verjaardag bescheiden gevierd!
Lees ook:Mercedes B- nu ook op aardgas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.