Record aantal Masters geleverd

De SoVAB-fabriek van Renault (Société de Véhicules Automobiles de Batilly) vierde 11 juli jl. de levering van haar 100.000e nieuwe Renault Master. Volgens de bedrijfswagenfabrikant een bewijs van het succes van deze auto die sinds april vorig jaar op de markt is. Dit jaar werden er al 40% meer Masters besteld in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Het totale marktaandeel van de Master in Europa eind mei 2011 – 14% van de grote bedrijfswagens – is dan ook 2 punten hoger in vergelijking met eind mei 2010 (+16%). Een succes dat niet beperkt blijft tot Europa, maar ook in de Euromed-regio zichtbaar is, met een marktaandeel van 17,9% (+ 49%).
Om aan de groeiende vraag te voldoen en de verplichtingen van de orderportefeuille na te komen, is de productiecapaciteit van de fabriek in snel tempo verhoogd. Zo zijn er in de fabriek in de loop van het eerste halfjaar 90 extra medewerkers aangenomen, zodat er kon worden overgegaan naar 2,5 werkploeg. Er wordt momenteel alles aan gedaan om in het laatste kwartaal een productie van 600 auto’s per dag te halen, een capaciteit die nooit eerder werd bereikt.

Lees ook:Renault laat mooie cijfers zien
Lees ook:Renault heeft eerste titel op zak..
Lees ook:Renault zet prijs nieuwe Master op scherp…
Lees ook:Goed halfjaar voor Renault
Lees ook:500.000e Peugeot 107 geleverd!

2 reacties op “Record aantal Masters geleverd

  1. Danielle

    Niet gek gedaan van Renault. 40% meer Masters in dit jaar, maar ik vraag me toch af of de vraag wel door blijft gaan. Persoonlijk denk ik dat er genoeg concurrenten zijn dit hetzelfde kunnen leveren, zie bijvoorbeeld de Opel Movana.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Danielle – Met alle respect, maar volgens mij is die Opel een kloon van de Renault. Het zal uit de cijfers blijken welke van deze broertjes, Nissan heeft er ook een in het gamma, het beste zal verkopen. Dat ligt vooral aan de dealerorgansaties en op bedrijfswagengebied zijn die aardig aan elkaar gewaagd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.