Spyker Cars krijgt nieuwe naam…

Het vakblad voor de Nederlandse automobielhandel, Automotive, maakt melding van het feit dat Spyker Cars haar naam zou veranderen. Men denkt volgens het blad aan Swedish Automobile NV, waarmee men de suggestie wekt dat de twee daadwerkelijk geproduceerde merken, Saab en Spyker, onder een holdingparaplu zullen verkeren. Ik kan me toch niet voorstellen dat we straks Swedish-ess gaan zien als sportwagens of soortgelijke wagens die vroeger Saab heetten. Nieuwe partner Pang Da zou volgens Automotive intussen bezig zijn om de Chinese overheid te bewegen toestemming te geven voor de aankoop van een partij Saabs die dan 30 miljoen moeten opleveren, waarmee de productiebanden in Zweden kunnen worden opgestart. Pang Da is van oorsprong een dealerbedrijf dus die zullen die Saabs in eigen land wel kwijt kunnen denk ik. Maar het blijft toch wel lijken op het plakken van pleisters op open financiële wonden daar in Zweden…..

Lees ook:Weer Chinese partner voor Saab…
Lees ook:Spyker’s reuzenverlies
Lees ook:Ontmanteling Saab begonnen?
Lees ook:Dus toch…
Lees ook:Toch Chinees geld voor Saab?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.