Elektrische Ford’s op de AutoRAI

Ford zet volgende maand op haar stand tijdens de Amsterdamse AutoRAI in Amsterdam het nodige nieuws neer, met als grote aandachtstrekker de geheel nieuwe Ford Focus. Het merk presenteert tijdens de tentoonstelling tevens een flink aantal duurzame ECOnetic-technologieën en twee Nederlandse primeurs op het gebied van elektrische voertuigen: de Focus Electric en de Transit Connect Electric. Beide modellen maken deel uit van het omvangrijke elektrificatieprogramma van Ford, dat bestaat uit maar liefst vijf van deze milieuvriendelijke modellen die tussen nu en medio 2013 in Europa op de markt zullen komen. De geheel nieuwe Focus Electric is de emissievrije personenauto van Ford. De elektromotor van de auto wordt gevoed door een geavanceerd lithium-ionaccusysteem dat door Ford is ontworpen in samenwerking met leverancier LG Chem. Het accusysteem gebruikt verwarmde en gekoelde vloeistof om de accuduur en de brandstofvrije actieradius te optimaliseren.

De Focus Electric wordt medio 2012 in Europa geïntroduceerd en heeft een actieradius die perfect past bij de rijgewoonten van de meeste automobilisten. De elektrische Ford Transit Connect die ook zijn Nederlandse debuut tijdens de AutoRAI 2011 zal beleven, is een studiemodel dat is gebaseerd op een Transit Connect Kombi met geel kenteken. Deze Transit is uitgerust met dezelfde elektrische aandrijving als de Transit Connect Electric Van (bestelauto) die later dit jaar in Europa op de markt verschijnt. De Transit Connect Electric Van is de volledig elektrische uitvoering van de Transit Connect, de bekroonde lichte bedrijfsauto van Ford. De Transit Connect Electric is ontwikkeld in samenwerking met Azure Dynamics, Fords Amerikaanse partner op het gebied van geëlektrificeerde auto’s, en is uitgerust met de Force Drive™ elektrische aandrijving. Deze wordt gevoed door een geavanceerde accu van Johnson Controls-Saft. Met een beschikbaar vermogen van 28 kWh heeft de Transit Connect Electric een maximumsnelheid van 120 km/u en een actieradius van 130 kilometer. De lithium-ionaccu wordt, via een ingebouwde omvormer, opgeladen vanaf een standaard stopcontact.

Lees ook:Alles over de Ford Transit Connect Electric…
Lees ook:Elektrische Transit Connect Electric in productie
Lees ook:Ford’s elektrische Transit
Lees ook:Ford test elektrische Focus in ons land
Lees ook:Ford brengt Focus Electric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.