Koninklijke belangstelling voor Opel Ampera

Prins Maurits van Oranje stapte afgelopen vrijdag als eerste besuurder in Nederland achter het stuur van een volledig elektrisch rijdende Opel Ampera. Zo bereikte hij milieubewust zijn bestemming: SAIL Amsterdam 2010. Maurits van Oranje is voorzitter van het Formule E-team, dat in Nederland volledig elektrisch rijden in een stroomversnelling wil brengen. De Opel Ampera is een compromisloze elektrische auto. Hij wordt aangedreven door een elektromotor die primair gevoed wordt met elektriciteit uit de batterij en alleen wanneer het nodig is door een ingebouwde motor-generator. De Opel Ampera heeft een bij normaal gebruik een actieradius van meer dan 500 kilometer, rijdt √°ltijd volledig elektrisch en zou door zijn vier zitplaatsen en normale bagageruimte als eerste auto in het huishouden kunnen worden ingezet. De Opel Ampera komt naar verwachting eind volgend jaar op de Nederlandse markt. Opel laat de nieuwe auto links en rechts wel zien tijdens voor-premieres om daarmee aan te kunnen tonen dat het merk op de toekomst is ingesteld. Zo stond de Ampera tijdens SAIL prominent op een plein dat de Javakade met de Piet Heinkade met elkaar verbond. En wat ik er zelf van zag was er voldoende belangstelling om dit soort evenementen regelmatig te bezoeken om zo de evt. weerstanden tegen dit soort auto’s overtuigend weg te nemen.

Lees ook:Opel Ampera krijgt publiekspremiere op SAIL 2010
Lees ook:Opel zorgt voor schoon vervoer Euro Hockey League
Lees ook:ADV: De Opel Ampera: Elektrisch – dus stil – en dat mag iedereen horen
Lees ook:Ampera voor Coca Cola
Lees ook:Elektrisch vervoer voor hockey-officials…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.