Evobus zorgt voor schoner openbaar vervoer

Evobus Nederland, een onderdeel van Daimler, is langzamerhand een belangrijke speler geworden op het gebied van autobussen voor iedere gebruiker. Met de Mercedes Citaro laat Evobus goed zien dat het bedrijf in staat is aan de wensen van de meeste afnemers te kunnen voldoen. De eerste Citaro werd trouwens pas in 2000 voor het eerst ingezet en intussen is het een zeer frequent voorkomende bustype geworden. Maar ook de kleinere Sprinterbussen zijn overal in ons land zichtbaar. Nieuw is het leveren van bussen die zijn uitgerust met brandstofceltechnologie. Vooral bij OV-vervoer in stedelijke gebieden zullen juist dat soort bussen en technieken een vooraanstaande rol gaan spelen. Intussen wordt ook al gewerkt met diesel-elektrische hybride-tractie waarmee de CO-2 uitstoot direct wordt geholpen. In positieve zin dan, dat spreekt. Met het GVB in Amsterdam werd nauw samengewerkt tijdens een proef waarbij drie Citaro’s werden voorzien van brandstofcellen en elektrische aandrijving. Een paar jaar lang maakte men zo duidelijk dat deze technologie werkt en dat het mogelijk is om volledig schoon te rijden met grote bussen. Omdat ook het geluid van de bussen sterk afnam was men op zich wel tevreden met de uitkomst van deze proefneming. Maar de opslagperikelen van het redelijk brandbare goedje dat waterstof toch is, leidde intussen tot stoppen van de proef. Toch zal ook in de toekomst worden verder gewerkt aan de ontwikkeling van dergelijke milieuvriendelijke technologie. En zullen we steeds meer Citaro’s op de lijndiensten van de openbaar-vervoerbedrijven tegen gaan komen.

Lees ook:Grootste busorder ooit voor Mercedes….
Lees ook:BYD levert elektrische bussen aan Zweden
Lees ook:Fabrieksbezoek: Daimler-Benz Evobus
Lees ook:Nissan wil nu ook Londense taximarkt veroveren…
Lees ook:Kilometerheffing technisch mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.