Simon Loos krijgt superschone truck in dienst

Wognum kent nog een ondernemer. Een met oog voor het milieu en ook een succesvol bedrijf dat in ons land heel bekend is. Het gaat om transpotbedrijf Simon Loos dat onder eigen naam de logistiek verzorgt bij Albert Heyn. Beide bedrijven voerden onlangs overleg over een nieuwe manier van milieuvriendelijker verzorgen van de dagelijkse transporten voor de grootgrutter richting de verschillende landelijke filialen en dat leidde er toe dat het logistieke bedrijf uit Noord-Holland onlangs een ultraschone aardgastrekker afgeleverd kreeg door fabrikant Mercedes-Benz. Het gaat om en Econic 1828 LLS trekker met een aardgasmotor die 205kW levert bij een koppel van 1000 Nm. De benodigde brandstof wordt meegenomen in hogedruk gasflessen die tot 200 bar zijn gecomprimeerd en die de grenswaarden voor de nieuwe truck leggen bij Euro5. De nieuwe truck heeft daardoor ook geen roetfilter meer nodig en biedt een CO2 uitstoot die 20% lager ligt als bij normale moderne dieselmotoren. Simon Loos is met ruim twintig vestigingen en ca. 800 medewerkers een van de grotere logistieke dienstverleners in ons land. De aanschaf van zo’n moderne schone truck door dit bedrijf zal zeker een voorbeeldfunctie uitstralen naar andere ondernemers in hetzelfde vakgebied. Mercedes is bij de ontwikkeling van op aardgas rijdende voertuigen ver gevorderd en levert deze technologie nu al voor o.a. bussen, trucks, bestelwagens en peronenauto’s.

Lees ook:MAN’s bij Veenstra/Fritom krijgen goed rapportcijfer…
Lees ook:MAN’s voor Min
Lees ook:Supermarktketens kiezen voor MAN
Lees ook:Athlon Car Lease rationalieert dienstverlening…
Lees ook:Spaanse kunst op trucks te zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.