Ford investeert in India

Ford gaat haar productie in India fors uitbreiden...

Ford gaat nog sterker dan nu al het geval is, investeren in haar Indiase productiefaciliteiten. Men wil begin 2010 al staerten met de fabricage van een klein model dat in eerste instatie speciaal is bedoeld voor de lokale markt, maar later ook beschikbaar komt voor de rest van de wereld. Ford zou zelfs overwegen om India tot een soort speerpunt van al haar activiteiten te maken. De lage kosten zullen zeker een rol spelen voor de geplaagde grote autoreus. Momenteel bouwt het merk de wat saaie Ikon, een sedanversie van de oude Fiesta, die al sinds 1999 in allerlei vormen wordt gebouwd.

De Ikon is in feite een doorontwikkelde sedanversie van de Fiesta uit 1999

De lokaal gebouwde Ikon heeft last van de wereldwijde recessie¬†en onderging al de nodige facelifts om de terugvallende verkopen te compenseren. Maar het zou best kunnen dat Ford met een klein model, zoals een Ka-van de nieuwste generatie, hoge ogen scoort in het naar¬†betaalbaar vervoer snakkende Aziatische land. Vraag blijft natuurlijk of Ford de kwaliteit van de daar geproduceerde auto’s op het gewenste niveau kan krijgen en houden, want dat is en blijft een probleem daar.

Lees ook:Ford B-Max toont innovatieve trekjes
Lees ook:Verkoop daalt met 26 procent!
Lees ook:Nieuwe Ford Fiesta komt te vroeg voor jubileum Ford dealer Korterink!
Lees ook:Ford vernieuwt bestsellende besteller….
Lees ook:GM doet het goed in Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.