Tata Nano op crashbestendigheid getest

De Tata Nano blijkt goed in staat om aanrijdingen te verwerken...

Toen ik het karretje voor het eerst zag wist ik niet wat ik van moest denken. De Tata Nano, bedoeld als alternatief vervoer voor de vele Indiase scooter en tuktukbezitters en vanaf moment een, meer dan betaalbaar. Maar ja, een pieteputerig motortje een het uiterlijk van een rijdende eicel. Toch zijn er bij Tata best serieuze plannen om een wat opgewaardeerde versie richting onze streken te sturen en dan te zien of ook hier kopers te vinden zijn voor een low-budget vervoermiddel dat dan wel voldoet aan de hier geldende (strenge) veiligheidsnormen. Tata heeft daarom recentelijk het initiatief genomen om een Nano aan een paar crashtests te onderwerpen die werden uitgevoerd door de Britse VSA, in feite de RDW van Engeland. Men koos als locatie het MIRA Test Centre en keek daar wat het Indiase autootje kon hebben als hij frontaal op het bekende stootblok werd gereden of in de flanken geramd. Opmerkelijk was dat de Nano beide proeven eigenlijk probleemloos doorstond. De vervorming van de carrosserie was binnen grenswaarden en als de ajuto zou zijn aangepast aan de Euro-NCAP-normering komt het ding er vermoedelijk met een ster of drie, vier vanaf. Niet gek voor een auto die ergens rond de vijf mille gaat kosten in Europa. Bij het bekijken van de gemaakte crashvideo was zeer opmerkelijk dat het wagentje wel na de frontale klap een meter of drie, vier naar links wegsprong. Het geringe gewicht speelt daar vast een rol bij, maar echt geruststellend is dat beeld niet. Overigens heeft Tata al meer dan 500.000 bestellingen binnen voor de kleine auto en is het ding nu al een groot succes.

Lees ook:Tata Nano uit de gratie
Lees ook:Voorlopig geen Nano-productie bij Tata
Lees ook:Tata Nano – test
Lees ook:Tata Motors maakt recordwinst…
Lees ook:Weer compacte modellen bij Tata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.