Tweedehands diesels zeer aantrekkelijk..

Als u de keuze heeft, ga dan voor een diesel.....er is keuze genoeg...

Autodealers in ons land en dat geldt ook voor leasemaatschappijen, zitten steeds vaker met een aardige voorraad een tweedehands wagens die worden aangedreven door dieselmotoren. Meestal in een prima conditie, mooi van uitvoering en goed geprijsd. Anders dan bij veel benzineauto’s is een diesel goedkoop in verbruik, rijdt hij erg goed en zijn de uitvoeringen extra luxe. Daarbij kan een diesel heel wat (meer) kilometers aan dan een vergelijkbare benzineauto en zijn de modernere versies ook nog eens uitgerust met een roetfilter. Weinig reden dus om diesels te laten staan. Toch zie je dat veel kopers van tweedehands auto’s zich liever richten op kleine en goedkope benzinemodellen. De BOVAG wil daar iets aan doen en zoekt de publiciteit met een pleidooi voor de diesel. Juist nu de prijzen van tweedehands auto’s met dieselmotor flink gedaald zijn kan er aardig voordeel behaald worden bij de dealers die deze auto’s op het erf hebben staan. Bij een gebruikte diesel ligt het omslagpunt vaak al zo laag als 10.000km/jaar en dat is voor veel particulieren minder dan ze nu al rijden.  Nadeel van een diesel is de hogere motorrijtuigenbelasting en het wat duurdere onderhoud, maar groot voordeel is toch wel het rijcomfort. Daarbij is een diesel over het algemeen flink zuiniger door het lagere toerental van de diesels t.o.v. benzinemotoren. Kortom, de BOVAG-dealers hebben volgens de eigen brancheorganisatie heel wat te bieden op autogebied.

 

 

 

     

Lees ook:VW mateloos populair, ook bij tweedehands….
Lees ook:Brits marktonderzoek; tweedehands EV’s onverkoopbaar!
Lees ook:Europa blijft gek op diesels
Lees ook:Diesels nog steeds mateloos populair
Lees ook:Op zoek naar een Chevrolet? Kijk in Duitsland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.