Opel Insignia, auto van het jaar 2009!

 

Weliswaar nipt, maar toch, de Opel Insignia is de winnaar geworden van de titel: 'Auto van het Jaar 2009'.  

 

De ‘vakjury’ voor de verkiezing van de Auto van het Jaar 2009 heeft besloten dat de Opel Insignia die titel een jaar lang mag dragen. De overwinning was nipt, de middenklasser versloeg de kleine Ford Fiesta met slechts 1 punt verschil. Op de derde stek eindigde de nieuwe Volkswagen Golf. Opvallend is wel dat de toch zeer opvallende en innovatieve Skoda Superb niet in de top drie voorkwam. Het blijft die Tsjechen bij deze journalistenverkiezingen tegen zitten. Waar het merk de hoogste waardering haalt bij publieksverkiezingen lijkt het onder journalisten onmogelijk om een keuze te maken op rationele gronden. Eerder al strandden de Fabia, Octavia, Roomster en de eerste Superb op de onwil van journalisten om het Tsjechische merk te onderscheiden voor haar innovaties en durf. Hetzelfde overkwamen de nodige finalisten uit het Verre Oosten. Wellicht is het tijd om de jurering eens aan een kritische controle te onderwerpen? Hoe dan ook. Die Isignia is een mooie auto en zal zeker weer goed gaan scoren bij zakenrijders die de Vectra nooit helemaal in hun armen sloten.  

Lees ook:Superb caravantrekker van het jaar
Lees ook:Weer Britse erkenning voor Skoda Superb…
Lees ook:Skoda grossiert in prijzen…
Lees ook:Nieuwe Skoda Superb; Taxi van het jaar!
Lees ook:Weer een eervolle prijs voor de Skoda Superb…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.