Trajectcontrole slimmer dan gedacht

 

Wie net als ik wel eens over die stukjes snelweg moet rijden waar de opgelegde maximum snelheid via trajectcontrole wordt gemeten doet er goed aan geen tussensprintjes te maken……. 

Veel automobilisten die 'vastzitten' achter een truck of 'slak in een teerton' en menen met een tussensprintje dat probleem op te lossen om dan een stukje verderop het gas los te laten om zo de gemiddelde snelheid weer op 80km/u te brengen kunnen wel eens bedrogen uitkomen. Op bepaalde trajecten heeft Justitie voor dit gedrag geen enkel begrip en voert tussencontroles uit die zonder pardon leiden tot een bekeuring. Het blijkt dat op een derde van alle wegen met trajectcontrole dit systeem wordt toegepast en dat 'slim' autorijden niet voldoende wordt 'beloond'. Met name de Ringweg A10 West bij Amsterdam kent dit systeem, het is maar dat u het weet……Big brother is watching you!

Lees ook:Bekeuringen voor niet spreken taal teruggedraaid
Lees ook:Plannen voor puntenrijbewijs nu serieus
Lees ook:Het risico van digitale systemen…
Lees ook:Toyota meest duurzaam
Lees ook:Tolheffing op A2 van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.