Extreme Koenigsegg: CCXR Special Edition

Voor 1.575.000 euro staat de wagen op de site van Autosalon Singen, een Duitse dealer van superexclusieve auto’s. In Nederland zou dat inclusief belastingen een prijs van ongeveer 2,5 miljoen betekenen! Je krijgt er wel wat leuks voor terug; een 4.7 liter V8 met dubbele turbo die 1012 pk levert en 1060 Nm koppel opwekt!  

De auto kan op gewone benzine rijden, maar ook op een mix van bio-ethanol en benzine. Deze brandstof zorgt ook voor het hoge vermogen. De sprint van nul naar honderd doet de wagen in slechts 2,9 seconden en de topsnelheid ligt boven de 400 km/u aldus de dealer.

Maar een prijs van 2,5 miljoen, dan is de Bugatti toch een veel betere keus. Sneller, betrouwbaarder en veel goedkoper. Ook denk ik dat deze speciale Koenigsegg niet veel sneller is op een circuit dan een gewone CCX. Maargoed, ik heb het geld toch niet..

Lees ook:Eerste foto’s Ferrari F430 Scuderia
Lees ook:Bugatti komt met open Veyron
Lees ook:Nissan Qashqai nu ook als 7-zitter!
Lees ook:9ff neemt Porsche 911 Turbo Cabriolet onder handen
Lees ook:Te snel om te testen; Bugatti’s Veyron opvolger…

Eén reactie op “Extreme Koenigsegg: CCXR Special Edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.