Wederopstanding van Panhard en de Healey

PSA, het concern waar Peugeot en Citroën toe behoren, wil zich meer in het luxesegment gaan begeven en gaat daarom een eigen luxedivisie oprichten. Het roemruchte merk Panhard zou een ideale kapstok zijn voor nieuwe luxemodellen.
Zij zijn niet de enige die aan resurrectie doen. Het Chinese Nanjing Automotive is sinds 2005 al in bezit van de merknaam Austin en is alweer met productie begonnen. Ook wil men het vroeger erg populaire model Healey weer terug op de markt brengen.

Voordat de Chinezen aan de slag kunnen, is de medewerking nodig van de erven van Donald Healey, die het merk ooit stichtte.

Inmiddels hebben deze twee partijen toezeggingen gedaan over het heroprichten van het beroemde Britse merk. Wanneer we een eerste levensteken kunnen verwachten is niet duidelijk, maar de plannen nemen concrete vormen aan.
En dan even terug naar Panhard. Panhard is een van de alleroudste automerken, met een geschiedenis die teruggaat tot in de negentiende eeuw. De autofabrikant werd namelijk in 1890 opgericht door René Panhard en Emile Levassor en heette toen nog Panhard et Levassor. Tussen 1895 en 1903 won het merk vele races en vestigde een waardevolle naam binnen de vooroorlogse autoindustrie.
Na de Tweede Wereldoorlog richtte Panhard zich vooral op de bouw van lichtgewicht auto’s. In 1965 nam Citroën het merk over.
Pas in 2005 verkocht PSA het merk Panhard, wat zich sinds de overname had toegelegd op het maken van militaire voertuigen. En nu willen ze de automotive divisie van Panhard weer nieuw leven in blazen. Alhoewel…internationale PSA-woordvoerders hebben aangegeven ‘niet te willen reageren op dergelijke speculaties’.

Lees ook:Van Mossel neemt Citroën Amsterdam over…
Lees ook:Nieuw hoofdkantoor PSA in Nederland
Lees ook:Nieuwe drieling van PSA/Toyota
Lees ook:Citroën bouwt speciale website voor C6-rijders
Lees ook:PSA verkocht meer auto’s in 2016…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.